Drag performers κάνουν delivery show μαζί με φαγητό

03/09/2020
από
drag performers
Η Drag performer Lindsey Slowhands κάνει ντελίβερι "Meals on Heels" , Photo: ABC News / Screenshot

Στο Σαν Φρανσίσκο drag performers κάνουν delivery show μαζί με την παράδοση του φαγητού.

Φανταστείτε – το φαγητό που παραγγείλατε φτάνει τελικά. Ανοίγετε την πόρτα σας και σας παρουσιάζεται η παραγγελία σας – με τη μελωδία του αγαπημένου σας τραγουδιού από Janet Jackson ή Cher, το οποίο σιγοτραγουδά η αγαπημένη σας drag queen.

Αυτό ακριβώς προσφέρει το drag club/cabaret Oasis στους ανθρώπους του San Francisco.

Μη όντας ικανό να φιλοξενήσει εκδηλώσεις από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, το club έπρεπε να αγωνιστεί για τη διαφύλαξη της διεθνούς φήμης της επιχείρησης που βρίσκεται στην περιοχή SoMa της πόλης Golden Gate.  Έπρεπε να δοκιμάσουν τα πάντα – κάτι που οδήγησε στη δημιουργία του “Meals on Heels”, μιας υπηρεσίας που παραδίδει σπιτικά γεύματα στις πόρτες, από τις drag performers του Oasis.

Ο ιδιοκτήτης D’Arcy Drollinger εισήγαγε αρχικά την υπηρεσία ως εκδήλωση μίας νύχτας τον Ιούνιο. Αυτό σήμερα συνεχίζεται και κάθε Παρασκευή – τώρα επεκτείνονται και σε Πέμπτες. Η Oasis συνεργάζεται με την Martha Avenue Σπιτικά Γεύματα μια κοινή συνεργασία ενός ζευγαριού, της ηθοποιού/σκηνοθέτη Cindy Goldfield και του εξέχοντος σεφ Willi Nordby. Πολλές από τις επιλογές του μενού σφραγίζονται σε ένα γυάλινο δοχείο και συνοδεύονται από οδηγίες σερβιρίσματος, ώστε να μπορούν να παρασκευαστούν ή να μαγειρευτούν αργότερα.

Τα ορεκτικά ξεκινούν από 20 δολάρια και τα πακέτα (που περιλαμβάνουν δείπνο, ποτά και επιδόρπιο για 2) ξεκινούν από 95 δολάρια. Το ελάχιστο των 50 δολαρίων συνοδεύει μια παράσταση με την παράδοσή, η οποία ενθαρρύνει την προσφορά των tips. Οι παραγγελίες μπορούν να έρχονται μόνο για παραλαβή, εάν οι πελάτες δε θέλουν παράσταση στην πόρτα εισόδου του σπιτιού τους – αν και αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι για τα περισσότερα άτομα.

Το Oasis εκτιμά ότι τέσσερις ή πέντε performers πραγματοποιούν πάνω από 12 παραδόσεις φαγητού και παράστασης κάθε μέρα. Η δουλειά τους γίνεται σε ένα τραχύ, λοφώδες έδαφος του San Francisco, σύμφωνα με την Washington Post. Η επιτυχία του Meals on Heels επέτρεψε στον Drollinger να διατηρήσει τη λειτουργία του club. Ακόμη, είναι χαρούμενος που παρέχει κάτι που “φέρνει κάποια ομαλότητα στη ζωή των ανθρώπων“.

Μπορούν να δουν μια drug queen όπως ήταν παλιά“, αστειεύεται.

Έξω από τα Meals on Heels, ο Drollinger δοκίμασε άλλες μεθόδους για να επιβιώσει από την καραντίνα, ακολουθώντας δύο από τους συνιδιοκτήτες του, οι οποίοι παραιτήθηκαν από το Oasis. Ο Drollinger, ένας παγκοσμίου φήμης ερμηνευτής και σκηνοθέτης, έπρεπε να αντισταθεί στην αρχική του επιθυμία να φύγει κι αυτός.

Τώρα, παράγει μια εβδομαδιαία online σειρά-παρωδία στο κανάλι του Oasis στο YouTube, το OasisTV. Το αποκλειστικό περιεχόμενο στο site τους διατίθεται με συνδρομή από 4,99 δολάρια. Αυτές οι μέθοδοι δεν ήταν καθόλου εύκολες, με το YouTube να λογοκρίνει πρόσφατα μερικά από τα βίντεο του Oasis.

Όμως, το Meals on Heels όχι μόνο πέτυχε, αλλά απέσπασε την προσοχή και την υποστήριξη από όλη τη χώρα.

Οι διάσημες drag performers Matti Bautista, Kochina Rude, Roxy Cotten Candy και η πρώην συνιδιοκτήτρια Heklina βοήθησαν με το Meals on Heels. Πολλές από αυτές είναι ευγνώμονες για την ευκαιρία να εργαστούν. Αλλά και για την ευκαιρία να εκφραστούν. Η Martha Avenue βιώνει την καλύτερη επιχειρηματική της περίοδο σε συνεργασία με την Oasis. Ένας πελάτης περιέγραψε την εμπειρία στην ABC ως “Φανταστική … Ποτέ δεν έχω λάβει delivery με αυτόν τον τρόπο” .

Όπως γνωρίζει κάθε καλή drag queen ή king, αν το φερμουάρ σπάσει ακριβώς πριν από την είσοδο σας ή ο DJ χάσει τη μουσική σας” , έγραψε πρόσφατα ο Drollinger, “έχετε την επιλογή: Μπορείτε είτε να τα παρατήσετε και να πάτε σπίτι, ή μπορείτε να βάλετε μια μονωτική ταινία, να βρείτε ένα τραγούδι που δεν το γνωρίζετε καλά, να βγείτε εκεί έξω και να πουλήσετε το σόου σας.

Ενώ το Oasis άνοιξε πρόσφατα, αναμένουν ότι θα πάρει λίγο καιρό πριν μπορέσουν να κερδίσουν τα κέρδη που συνήθως λαμβάνουν.
Δες και αυτό!