Ο δράστης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα του Βερολίνου, εμφανίστηκε στο δικαστήριο επειδή δολοφόνησε, και στη συνέχεια έφαγε τον εραστή.

Ο 41χρονος δράστης, δάσκαλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που προσδιορίστηκε μόνο ως Stefan R., οδηγήθηκε σε δίκη την Τρίτη (10 Αυγούστου). Έχει κατηγορηθεί στη Γερμανία για τη δολοφονία του 44χρονου Stefan Trogisch και κατηγορείται ότι έτρωγε μέρη του σώματος του θύματος.

Stefan Trogisch
Ο Stefan Trogisch, το θύμα στην υπόθεση

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε ένα γκέι hook-up διαδικτυακό τόπο στις 5 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με τους εισαγγελείς του δικαστηρίου του Βερολίνου, και λίγες ώρες αργότερα επέστρεψαν στο διαμέρισμα του Stefan R. για να κάνουν σεξ.

Ο Trogisch, τεχνικός γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος, αναφέρθηκε από τους συγκάτοικους του ότι εξαφανίστηκε, όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι. Δύο μήνες αργότερα και ενώ δεν υπήρχαν ίχνη του, ένας περιπατητής σκύλων βρήκε το οστό του μηρού του θύματος σε ένα πάρκο.

Μετά τη φερόμενη δολοφονία, ο Stefan R. κατηγορείται ότι έκοψε το σώμα του Trogish, έφαγε μέρη του, και σκόρπισε άλλα μέρη του τριγύρω στο Βερολίνο.

Περαιτέρω μέρη του σώματος εντοπίστηκαν σταδιακά γύρω από την πόλη, αλλά σύμφωνα με το BZ Berlin μερικά ακόμη λείπουν, συμπεριλαμβανομένου του πέους του.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, ο εισαγγελέας Martin Glage είπε ότι η αστυνομία βρήκε μια τεράστια ποσότητα αίματος του Trogish στο σπίτι του δράστη. Βρήκαν επίσης ένα πριόνι οστού με ανθρώπινο αίμα, χημικά «κατάλληλα για τη διάλυση ανθρώπινου ιστού» και ένα άδειο ψυγείο.

Ο κατηγορούμενος είχε ποστάρει πράγματα για τον κανιβαλισμό σε φόρουμ πριν δολοφονήσει τον Stefan Trogisch.

Η έρευνα στον υπολογιστή του Stefan R. αποκάλυψε στους ερευνητές ότι συζητούσε για τον κανιβαλισμό σε φόρουμ μήνες πριν από το θάνατο του Trogisch. Το όνομα χρήστη του για μια γκέι ιστοσελίδα γνωριμιών ήταν “MasterButcher79.”

Ο Glage είπε ότι ο δάσκαλος σκότωσε τον Stefan Trogisch «επειδή έψαχνε σεξουαλική ικανοποίηση μέσω του φόνου και ήθελε να φάει μέρη του πτώματος.»

Αν και ο δικαστής Matthias Schertz προσπάθησε να ανακρίνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν κρυμμένος στο δικαστήριο, αρνήθηκε να σχολιάσει. Η πρώτη ημέρα της δίκης διήρκεσε μόλις 16 λεπτά.

Ο Stefan R., δράστης κρυμμένος στο δικαστήριο.

Ο Stefan R. πρόκειται να επιστρέψει στο δικαστήριο την Τρίτη (17 Αυγούστου). Η ετυμηγορία για την υπόθεση πρόκειται να εκδοθεί στις 21 Οκτωβρίου 2021, κι αν ο Stefan R. καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη.