Ο Garbiel και η μητέρα του Colleen | Εικόνα: KETV

Ο 13χρονος Gabriel, ήταν για αρκετά χρόνια μέλος της εκκλησιαστικής χορωδίας της εκκλησίας στο Lincoln της Nebraska των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρόλα αυτά, η εκκλησία τον απέβαλε επειδή απλά είναι ομοφυλόφιλος.

“Ήμουν περήφανο μέλος της εκκλησίας”, δήλωσε ο Gabriel στο KETV, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως γκέι. Για χρόνια συμμετείχε στην εκκλησία ετοιμάζοντας τραγούδια για την Κυριακάτικη προσευχή. Κάποιο, όμως, μέλος της εκκλησίας πρόσεξε ότι ο Gabriel φορούσε πολύχρωμα πράγματα στα χρώματα του Pride και τότε ήταν που άρχισε η περιπέτεια για τον ίδιο.

“Οι πρεσβύτεροι της εκκλησίας ανακάλυψαν ότι φορούσα διάφορα Pride αντικείμενα”, ανέφερε. “Μου είπαν ότι από την στιγμή που είμαι ο αρχηγός -στη χορωδία- , δε θέλουν να προωθώ πράγματα με τα οποία είναι αντίθετοι.”

Σοκαρισμένος, αυτός και η μητέρα του ανακαλύψαν ότι λίγο αργότερα τον αποβάλαν από την εκκλησία.

“Μου είπε τι είχε συμβεί και η καρδιά μου ράγισε”, είπε η Collen, η μητέρα του Gabriel. “Αγαπούσε την εκκλησία”.

Η Colleen λίγο αργότερα ανάρτησε στο facebook ένα ποστ εκφράζοντας την αγανάκτηση της γι’ αυτό που συνέβη στον γιό της και η ανάρτησή της έγινε viral, γεμίζοντας απαντήσεις με μηνύματα υποστήριξης προς αυτήν και τον γιό της.

“Όλα γίναν μέσα σε λίγες ώρες. Πήρε μεγάλη διάσταση, αρκετά γρήγορα”, δήλωσε. “Ήταν εξωπραγματικό το πόσο θετική ανταπόκριση υπήρχε. Εξαιρετικά θετική. Αυτά τα άτομα θα πρέπει να είναι παραδείγματα για το πως θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να είμαστε”.

Μια τοπική ομάδα, γνωστή ως Drag Queen Story Hour Nebraska μοιράστηκε την ανάρτηση ζητώντας από τους ακόλουθούς τους να στείλουν υποστηρικτικά γράμματα στον νεαρό Gabriel.

“Ένοιωσα πάρα πολύ ωραία ξέροντας ότι οι άνθρωποι νοιάζονται. Ακόμα και παιδιά μου στείλαν πράγματα”. Είπε ο Gabriel. Ο Gabriel γέμισε με γράμματα από κουίρ και cis straight άτομο που τον ενθάρρυναν να αγαπάει τον εαυτό του και να αγνοήσει τις πράξεις της εκκλησίας.

“Υπάρχει αρκετό καλό στον κόσμο και υπάρχει και κακό στον κόσμο. Αλλά όταν το κακό έρχεται, έρχεται μαζί του και το καλό… Ποτέ μου δεν ένοιωσα κάτι τόσο δυνατό”