Tο νέο πρόσωπο για το άρωμα J’adore, του οίκου Dior αναμένεται να είναι η Κινέζα τρανς σούπερ σταρ Jin Xing, η οποία πρόσφατα πέρασε από casting.
Η 53χρονη Jin, είναι πρώην συνταγματάρχης του στρατού, χορεύτρια μπαλέτου, ηθοποιός, σκηνοθέτρια και χορογράφος και ηγετική προσωπικότητα του κινεζικού σύγχρονου χορού. Ήταν το πρώτο άτομο στην Κίνα που βγήκε δημόσια και ανοιχτά να μιλήσει για επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου της το 1995.
Από τότε έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς οικοδέσποινες της τηλεόρασης του κόσμου με μια εκπομπή chat show που προσελκύει 100 εκατομμύρια άτομα που την παρακολουθούν την εβδομάδα, κερδίζοντας τον τίτλο της «Oprah της Κίνας».
Η Dior ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Jin στον λογαριασμό της στο Weibo, περιγράφοντας την ως γυναίκα με θάρρους και πάθος για την ελευθερία και την τέχνη.
Σε ένα βίντεο για το οίκο μόδας, η Jin μίλησε για την υποστήριξή της στην ανεξαρτησία και την ατομικότητα των γυναικών, ιδιότητες που ελπίζει ότι το άρωμα προσφέρει.
«Οι γυναίκες έχουν πολύ κρίσιμο ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία, σε μέρη τόσο μικρά όσο μια οικογένεια και τόσο μεγάλα όσο μια χώρα», ανέφερε. «Επομένως, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες να παραμείνουν ανεξάρτητες. Ελπίζω ότι όλα τα άτομα μπορούν να ζήσουν ως ο/η εαυτός τους, έτσι θα κάνουμε τον κόσμο ένα μέρος γεμάτο αφθονία.
«Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους», συνεχίζει. “Ελάτε με τον δικό σας τρόπο σκέψης για να δημιουργήσετε έναν πολύχρωμο και ποικιλόμορφο κόσμο.”
Σχολιάζοντας την εκστρατεία, η εμπειρογνώμονας μάρκετινγκ από το Πεκίνο, Vickie Zhang, δήλωσε στους Global Times: «Το άρωμα των γυναικών μπορεί να είναι ένα προϊόν ειδικά για το φύλο που να τονίζει τη «θηλυκότητα» στις διαφημίσεις, έτσι ώστε οι καταναλώτριες να επιθυμούν τη γυναικεία ομορφιά.
«Ωστόσο, τώρα βρισκόμαστε στην εποχή που το κοινό, ειδικά η ομάδα καταναλωτών για τα αρώματα των γυναικών, έχουν διαφοροποιήσει την άποψή τους, σχετικά με αυτό που καθορίζει τις αξίες των γυναικών και έτσι άρχισαν να επιθυμούν πράγματα που παραδοσιακά θεωρούνται ως πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά, όπως το να είσαι ανεξάρτητη και σκληρή.»
Η συνεργασία της Jin με τον οίκο Dior επαινέθηκε ευρέως στα κινέζικα κοινωνικά μέσα. Ωστόσο, αντιπροσωπεύει μια τολμηρή δήλωση από το εμπορικό σήμα στην Κίνα, όπου τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων φαίνεται να καθυστερούν και οι τρανς άνθρωποι αναγνωρίζονται μόνο εν μέρει.
Η Κίνα αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1997. Η Κινεζική Ψυχιατρική Ένωση την κατάργησε από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών το 2001. Η ύπαρξη των τρανς ατόμων εξακολουθεί στην Κίνα να χαρακτηρίζεται ως ψυχική ασθένεια και οι τρανς άνθρωποι αναγκάζονται υποχρεωτικά να υποβληθούν σε μια ακριβή και στιγματιστική διαδικασία για να λάβουν επίσημη διάγνωση προτού μπορέσουν να λάβουν νόμιμα ορμονοθεραπεία.
https://www.youtube.com/watch?v=tPB09sfhnF8