Δημοσκόπηση της Opinion Poll για την ισότητα στον γάμο

19/12/2023
από
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων διαφωνεί με την ισότητα στον γάμο, με την ένσταση να εντοπίζεται κυρίως στην τεκνοθεσία.

Η Opinion Poll, μαζί με το Action 24, διεξήγαγε έρευνα σε 1.004 νοικοκυριά πανελλαδικά, από τις 13 έως και τις 15 Δεκεμβρίου, ρωτώντας άτομα άνω των 17 με δικαίωμα ψήφου.

Στην ερώτηση για τη «θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών», το 53,3% φαίνεται να διαφωνεί (46,7% διαφωνεί – 7,1% μάλλον διαφωνεί). Από την άλλη, το 26,7% συμφωνεί ακολουθούμενο από το 16% που μάλλον συμφωνεί.

2.png

Όπως και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνίας προέρχεται από ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, των ακροδεξιών κομμάτων, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (44,4%). Αντιθέτως, μικρά ποσοστά διαφωνίας παρατηρούνται σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σχετικά με τη «θεσμοθέτηση της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια», οι αριθμοί είναι ακόμα πιο απογοητευτικοί. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες διαφωνούν (71,8%), και μόλις το 24,6% συμφωνεί. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως φαίνεται να διαφωνεί – ακόμα και σε πιο προοδευτικά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

KARTA_08

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.
Δες και αυτό!