Δικαστής απέρριψε τρανσφοβική μήνυση αδελφότητας

0
75
Ένας δικαστής απέρριψε την τρανσφοβική αγωγή που κατέθεσε μια αδελφότητα καθώς τα άτομα ήθελαν να διώξουν μια τρανς γυναίκα από την ομάδα τους.

Η αγωγή, την οποία είχαν καταθέσει έξι μέλη της αδελφότητας Kappa Kappa Gamma (KKG), μιας αμιγώς γυναικείας ομάδας στο Πανεπιστήμιο του Wyoming, απορρίφθηκε την Παρασκευή (25 Αυγούστου) από τον δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ Alan Johnson.

Η αγωγή, που κατατέθηκε τον Μάρτιο, ισχυριζόταν ότι η εθνική αδελφότητα είχε αγνοήσει το καταστατικό και τους κανονισμούς, επιτρέποντας στην Artemis Langford να εισέλθει στην αμιγώς γυναικεία ομάδα.

Οι ενάγοντες ζητούσαν αποζημίωση από την εθνική αδελφότητα (national sorority) και την απομάκρυνση της Langford.

Σύμφωνα με τα λόγια του δικαστή, οι συγκεκριμένες γυναίκες δεν μπορούν να αναγκάσουν την «ιδιωτική, εθελοντική» αδελφότητα να χρησιμοποιήσει τον δικό της ορισμό της «γυναικείας ταυτότητας» – ο οποίος σύμφωνα με αυτές, δεν περιλαμβάνει τα τρανς άτομα – όταν επιλέγουν ποια άτομα θα δεχτεί.

«Το συγκεκριμένο παράρτημα του Πανεπιστημίου του Wyoming αλλά και μια αδελφότητα με χιλιάδες συμμετέχοντες, ψήφισαν και καλωσόρισαν την Langford», είπε ο δικαστής. «Με την έρευνά του να αρχίζει και να τελειώνει εκεί, το δικαστήριο δεν θα ορίσει σήμερα τι σημαίνει γυναίκα».

Επίσης, δήλωσε ότι αν επιθυμούν να απομακρύνουν την Langford, τα άτομα της αδελφότητας θα πρέπει να μιλήσουν με το ίδιο το συμβούλιο.

«Ο ορισμός της “γυναίκας” αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα της αδελφότητας ως ιδιωτικής, εθελοντικής οργάνωσης, στο οποίο το δικαστήριο δεν μπορεί να παρέμβει», ανέφερε ο Johnson στην απόφαση.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες απέτυχαν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους κατά της Langford, οι οποίοι περιλάμβαναν ανησυχίες για την ασφάλεια, και δεν μπορούσαν να υποδείξουν κανένα καταστατικό της KKG που να ορίζει τη “γυναίκα” όπως επιθυμούν.

Η αγωγή έρχεται εν μέσω μιας έντονης συζήτησης γύρω από τα τρανς δικαιώματα σε όλη την επικράτεια, με το ερώτημα «τι είναι γυναίκα» να τίθεται συχνά για να υποκινήσει τον  διχασμό μεταξύ των ανθρώπων.