Διαβάζουμε τη Σεξουαλική Ζωή του Γουλιέλμου Σπουτακιέρα

09/05/2024
από
Το βιβλίο του Alberto Ravasio κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΚΤΑΝΑ

Ο Γουλιέλμος Σπουτακιέρα κοντεύει τα τριάντα και ζει ακόμη με τους γονείς του κάπου στην επαρχία της Λομβαρδίας: δεν έχει πάρει πτυχίο, δεν έχει βρει δουλειά, δεν έχει παρέες κι ακόμη λιγότερο ερωτικές κατακτήσεις. Η καχυποψία, η μικρόνοια και ο συντηρητισμός γύρω του είναι ο πληκτικός κανόνας, τόσο ασφυκτικός που υπαγορεύει νόρμες ακόμη και για τη διαφορετικότητα.

Από την αφασία της μονοτονίας θα τον ξυπνήσει μια παντελώς αναπάντεχη καφκική μεταμόρφωση: μια μέρα ξυπνάει σε ένα γυναικείο σώμα που για χρόνια φαντασιωνόταν μα ποτέ δεν είχε καν αγγίξει. Τρέμοντας μην έρθει αντιμέτωπος με τον πάντοτε απόμακρο, απελπιστικά μάτσο πατέρα, επιχειρεί ένα παράτολμο σάλτο από τον ψηφιακό εθισμό της οθόνης στον έξω κόσμο της πραγματικότητας. Πορνοεξαρτημένος λόγω σεξουαλικής πείνας και στη συνέχεια μεταμορφωμένος ως διά μαγείας, εγκαταλείπει το κουκούλι της ανηλικότητας μαζί με τους φόβους του: ένα καινούργιο πλάσμα στραπατσαρισμένο μα επιτέλους ελεύθερο.

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό για ένα αντίτυπό του βιβλίουΔιαγωνισμός

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Alberto Ravasio γεννήθηκε στο Μπέργκαμο το 1990 και σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Calvino τις χρονιές 2018, 2020 και 2022. Αριστοτέχνης της σάτιρας, ο Ravasio υιοθετεί συχνά ως δημόσια περσόνα στα social και στις παρεμβάσεις του τον αιρετικό τρόπο του αφηγητή του, του βαθιά αλλεργικού στην κοινωνική συμμόρφωση και διαρκώς χλευαστικού απέναντι στον κομφορμισμό.

πληροφορίες

Ημ/νία έκδοσης: 2024
Σελίδες: 162
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-86249-4-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La vita sessuale di Guglielmo Sputacchiera

από τις εκδόσεις ΟΚΤΑΝΑ
Δες και αυτό!