Διάσημος Ολλανδός ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να φορέσει rainbow περιβραχιόνιο «λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων»

0
315
Ο Ολλανδός αστέρας του ποδοσφαίρου Orkun Kokcu, μεταγραφικός στόχος της Άρσεναλ, αρνήθηκε να φορέσει ένα περιβραχιόνιο που υποστηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, λόγω των «θρησκευτικών του πεποιθήσεων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Mirror, o Kokcu, ο οποίος παίζει ως μέσος για την ολλανδική ομάδα Feyenoord, φέρεται να επέλεξε να μην φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού επειδή τον κάνει να νιώθει «άβολα».

Οι ομάδες στην Eredivisie – το υψηλότερο επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ολλανδία – ενθαρρύνθηκαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο OneLove το Σαββατοκύριακο.

Ο Kokcu αρνήθηκε με τον συμπαίκτη του Gernot Trauner να τον αντικαθιστά στον αγώνα με την Alkmaar.

Πριν από την έναρξη του αγώνα της Κυριακής (16 Οκτωβρίου), ο Kokcu είπε: «Αποφάσισα να μην φορέσω το rainbow περιβραχιόνιο του αρχηγού.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να τονίσω ότι σέβομαι όλους ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής ή προτίμησης. Πιστεύω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει ή νιώθει. Κατανοώ πλήρως τη σημασία αυτής της ενέργειας, αλλά λόγω των θρησκευτικών μου πεποιθήσεων, δεν αισθάνομαι το κατάλληλο άτομο για να το υποστηρίξω.

Γι’ αυτό δεν νιώθω άνετα φορώντας αυτό το περιβραχιόνιο. Μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι είναι απογοητευμένοι με αυτό. Δεν είναι απολύτως αυτή η πρόθεσή μου, αν και συνειδητοποιώ ότι μπορεί να μην καταφέρω αμέσως να αφαιρέσω αυτό το συναίσθημα με αυτά τα λόγια. Ελπίζω όμως ότι η επιλογή μου για θρησκευτικούς λόγους θα γίνει επίσης σεβαστή».

Για τον Orkun Kokcu, πάντως, φαίνεται να ενδιαφέρεται τόσο η Arsenal όσο και η Real Madrid.

Η εκστρατεία OneLove έρχεται πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ, καθώς πολλοί υποστηρικτές, θαυμαστές και ομάδες έχουν εκφράσει ανησυχίες για το ανησυχητικό ιστορικό της χώρας στα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της δίωξης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Τα περιβραχιόνια OneLove θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της διαφορετικότητας, της ένταξης και της καταπολέμησης των διακρίσεων. Τα περιβραχιόνια έχουν σχέδιο καρδιάς με πολλές ρίγες σε διάφορα χρώματα και θα φορεθούν από τον αρχηγό της Αγγλίας Harry Kane, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ τον επόμενο μήνα.

Ο Κέιν είπε ότι είναι «τιμή του» που συμμετείχε με τους συναδέλφους του αρχηγούς της εθνικής ομάδας για να υποστηρίξει τη «σημαντική εκστρατεία του OneLove» και να εκφράσει την αλληλεγγύη του ενάντια στις διακρίσεις.