Διάσημος αθλητής από τη Νέα Ζηλανδία: «Κρυβόμουν, πήγαινα σε σάουνες και σκοτεινά μέρη για να κάνω σεξ»

522
Ο πρώην παίκτης του κρίκετ από την Νέα Ζηλανδίας, Χιθ Ντέιβις, έκανε coming out ως γκέι, ο πρώτος στη χώρα από το συγκεκριμένο άθλημα.

Σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο Scratched: Aotearoa’s Lost Sporting Legends, ο 50χρονος Ντέιβις μιλά για τη μοναξιά και την απομόνωση του να κάνεις διπλή ζωή εντός και εκτός γηπέδου για τόσα πολλά χρόνια.

«Κατά την πρώτη περιοδεία στην Αγγλία [το 1994], άρχισα να ανακαλύπτω τον εαυτό μου, πήγαινα σε μερικά μπαρ για να δω τι ήταν η ζωή… , είσαι στην άλλη άκρη του κόσμου, και κανείς δεν πρόκειται να σε αναγνωρίσει», είπε. «Άφησα αυτό το κομμάτι της ζωής μου εκεί».

Ο Ντέιβις μίλησε και για την εμπειρία του κάνει σεξ πάντα με τον φόβο μην τον πιάσουν.

«Ήταν μοναχικά», θυμάται. «Πάγαινα σε σάουνες και σκοτεινά μέρη για σεξ γιατί δεν ήθελα να με δουν. Είχα σύστημα και ανθρώπους, με τους οποίους μπορούσα να μιλήσω για αυτά τα πράγματα, αλλά δεν ένιωθα άνετα».

Αφού ο Ντέιβις μετακόμισε στο Όκλαντ το 1997, ολόκληρος ο κόσμος του άλλαξε προς το καλύτερο.

«Όλα τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν», είπε. «Όλοι στο Όκλαντ ήξεραν ότι ήμουν γκέι. στην ομάδα δεν φαινόταν να είναι τόσο μεγάλο θέμα. Ίσως μερικοί από τους νέους, Όταν μοιραζόμασταν ένα δωμάτιο μαζί τους ή κάτι τέτοιο, αλλά απλώς μικροπράγματα. Τα πράγματα που πίστευα ότι μπορεί να ήταν προβλήματα δεν ήταν πραγματικά. Απλώς ένιωσα ελεύθερος».

Ο Ντέιβις  μετακόμισε στο Μπρίσμπεϊν το 2004.