Διάσημοι γονείς που υποστηρίζουν τα κουήρ παιδιά τους

405
Αυτοί οι διάσημοι γονείς δείχνουν σε όλο τον κόσμο ότι υποστηρίζουν και αγαπούν ανιδιοτελώς τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά τους.

Δεκάδες διάσημα άτομα έχουν μιλήσει για τη ζωή με τα κουήρ παιδιά τους, και την υποστήριξη που δείχνουν προς αυτά, είτε αποδεχόμενα την ταυτότητα φύλου τους, είτε αναδεικνύοντας τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Jamie Lee Curtis μιλάει συνεχώς για την τρανς κόρη της τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας την ολοκληρωτικά.

Πέρα από το γεγονός ότι αναφέρεται στη φυλομετάβαση της κόρης της δημόσια, έχει επίσης επικρίνει όσα άτομα προσπαθούν να επιτεθούν στην ίδια και άλλα τρανς άτομα.

Σε συνέντευξή της στο People, η σταρ δήλωσε: «Είναι σαν να μιλάς μια νέα γλώσσα. Σαν να μαθαίνεις νέα ορολογία και λέξεις. Είμαι καινούργια σε αυτό. Δεν είμαι κάποια που προσποιείται ότι γνωρίζει πολλά γι’ αυτά τα θέματα.

«Θα τα θαλασσώσω, θα κάνω λάθη. Θα ήθελα όμως να προσπαθήσω να αποφύγω να κάνω μεγάλα λάθη», δήλωσε.

Η κόρη της, η Ruby, δήλωσε ότι η διαδικασία του να κάνει coming out ήταν «τρομακτική», αλλά «δεν ανησυχούσε» για την αντίδραση της Curtis, η οποία την αποδέχεται όλη της τη ζωή, όπως είπε.

Μια άλλη γνωστή υποστηρίκτρια των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, η Jennifer Lopez, άρχισε να χρησιμοποιεί ουδέτερες αντωνυμίες για το παιδί της το 2022, προς ευχάριστη έκπληξη των θαυμαστών της.

Κάποια fans είπαν ότι ήταν «όμορφο» να βλέπουν την τραγουδίστρια να χρησιμοποιεί τις σωστές αντωνυμίες για το έφηβο παιδί της, το Emme, ενώ άλλα δήλωσαν ότι δεν περίμεναν τίποτα λιγότερο.

Το ίδιο ισχύει και για διάσημους γονείς που έχουν επίσης διάσημα παιδιά, όπως με τον Billy Ray Cyrus και τη Miley Cyrus.

Ο τραγουδιστής της κάντρι έδειξε την πλήρη υποστήριξή του στην 31χρονη Miley, αφού έκανε coming out ως πανσέξουαλ το 2015.

Ενώ η τραγουδίστρια έχει πει ότι αισθάνεται κουήρ από τότε που ήταν τουλάχιστον 14 ετών, ο πατέρας της συνέχισε να την υποστηρίζει ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητά της.

Σε συνέντευξή του, δήλωσε: «Ήμασταν πάντα πολύ ανοιχτόμυαλοι… Ακούστε, το θέμα είναι η αγάπη και το φως. Ξεχάστε την αρνητικότητα και το μίσος.

«Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι αγάπη. Υπάρχει πάρα πολύ μίσος και ο κόσμος χρειάζεται θετικές επιρροές».

Φυσικά, δεν γίνεται να ξεχάσουμε και την ηθοποιό Annette Bening, η οποία έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για την αγάπη που τρέφει για τον τρανς γιο της. Σε συνέντευξη της στο The Hollywood Reporter, η ίδια είχε δηλώσει: «Το να αγαπάς τόσο πολύ το παιδί σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις πράγματα για την τρανς ταυτότητα.

«Ο γιος μου είναι απίστευτα λαμπρός … Είμαι απίστευτα περήφανη που έχει χαράξει τον δικό του δρόμο. Είναι κάποιος που θαυμάζω και έχω μάθει πολλά από τότε που έκανε coming out».