Διαμαρτυρία κατά του νομοσχεδίου της Σκωτίας για την αναγνώριση φύλου στο Ηνωμένο Βασίλειο

23/01/2023
από

Πλήθος κόσμου διαδηλώνει, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στο εξωτερικό, ως απάντηση στην κυβέρνηση, που μπλοκάρει το νομοσχέδιο της Σκωτίας, για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Το London Trans Pride διοργάνωσε διαμαρτυρία για να «δείξουμε αλληλεγγύη για την ανεξαρτησία και την αυτονομία της Σκωτίας» Άνθρωποι με πλακάτ για τα τρανς δικαιώματα έκαναν πορεία στην Ντάουνινγκ Στριτ προς το Βατερλώ.

Το ιστορικό νομοσχέδιο της Σκωτίας για τη Μεταρρύθμιση της Αναγνώρισης Φύλου ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα τρανς άτομα θα μπορούσαν να λάβουν Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου και να αναγνωριστεί νομικά το φύλο τους, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν ιατρική διάγνωση, ή απόδειξη ορμονικής θεραπείας.

Η υπουργός Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Shona Robison, περιέγραψε τη νομοθεσία ως «…ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας πιο ισότιμης Σκωτίας», όπως η ισότητα του γάμου.

Το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε ευρέως από τον κόσμο. Η φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall UK μοιράστηκε ότι 14.000 άτομα έγραψαν στις βουλεύτριες και στους βουλευτές τους, για να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας Treat Trans People With Respect.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 86 κατά 39 στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, όμως δυστυχώς, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εμπόδισε το νομοσχέδιο να γίνει νόμος, επιβάλλοντας μια ενέργεια, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν, το άρθρο 35 του ο νόμος της Σκωτίας του 1998.

Οι ακτιβίστριες/ές συνεχίζουν να κινητοποιούνται και να διαμαρτύρονται, σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αναλάβουν δράση ενάντια στο μπλοκάρισμα του νομοσχεδίου για την αναγνώριση φύλου, ενώ προγραμματίζονται περισσότερες διαμαρτυρίες για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

 Είναι σαφές ότι η νομοθεσία για την αναγνώριση φύλου έχει σημαντική δημόσια υποστήριξη, αλλά λόγω της τρανσφοβίας που υφίστανται ορισμένοι άνθρωποι σκέφτονται μέχρι και να εγκαταλέιψουν τη χώρα.

Σκωτία: Απορρίπτει πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης για συνεργασία στην αναγνώριση φύλου
Δες και αυτό!