Η αστυνομία σταμάτησε ειρηνική πορεία, που διοργάνωσε η LGBT κοινότητας της Μολδαβίας, φοβούμενοι τη βίαιη σύγκρουση με ορθόδοξους αντι-διαδηλωτές.

Μετά από μερικά μέτρα, η πορεία που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα, σταμάτησε για να αποφευχθεί η σύγκρουση με ομάδες ορθοδόξων. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Μολδαβίας, Igor Dodon, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ποτέ δεν υποσχέθηκα να είμαι πρόεδρος των gay, θα έπρεπε να είχαν εκλέξει τον δικό τους πρόεδρο» .

Igor Dodon

 

Η πορεία με το σύνθημα “Χωρίς φόβο” , οργανώθηκε από την LGBT κοινότητα της Μολδαβίας για να επιστήσει την προσοχή στην έλλειψη των LGBT δικαιωμάτων στη χώρα.
Από πέρυσι, η Μολδαβία εξετάζει την εφαρμογή απαγόρευσης, τύπου Ρωσία, για τη λεγόμενη «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» .

Οι LGBT διαδηλωτές περπατούσαν με ροδοπέταλα να πέφτουν από ψηλά, όταν άτομα από το Παραδοσιακό Οικογενειακό Φεστιβάλ που πραγματοποιούσαν επίσης πορεία την ίδια στιγμή, διέκοψαν την πορεία τους. Όταν συναντήθηκαν οι δύο πορείες, οι άνθρωποι από το ορθόδοξο τμήμα άρχισαν να ρίχνουν αυγά και νερό στην ομάδα των LGBT ατόμων.
Η αντίθεση πορεία διοργανώθηκε από ορθόδοξους ιερείς που κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Ο δρόμος της ομοφυλόφιλης παρέλασης προς την κόλαση» .

 

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί έπρεπε να παρεμβαίνουν και να χωρίζουν τις δύο ομάδες, πριν βοηθήσουν τους διαδηλωτές της LGBT κοινότητας να διαφύγουν με δύο λεωφορεία. Η ίδια πορεία είχε διακοπεί και τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Η χώρα της ανατολικής Ευρώπης εφάρμοσε αντι-LGBT νόμους το 2013 για μία περίοδο τριών μηνών, αλλά αργότερα καταργήθηκαν με την ελπίδα να ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αγωνιστεί πολύ σκληρά στο παρελθόν εναντίον της κατάργησης ενός νόμου κατά των διακρίσεων, ο οποίος ισχυρίστηκαν ότι θα σήμαινε “τον εξισλαμισμό και την ομοφυλοφιλία” της Μολδαβίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτοί ειναι χριστιανοί που προπηλακίζουν συνανθρώπους τους και πλέον εφαρμόζουν το δόγμα Βαράτε αλλήλους ..

Comments are closed.