Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους από το «Διοτίμα» με θέμα τη βία κατά των γυναικών

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με θέμα: «Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Μην προσπερνάς».

Αν είσαι φοιτήτρια/-της, σπουδάστρια/-της σχετικών δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών, ή ανεξάρτητος δημιουργός από 18 έως 30 ετών, το Κέντρο «Διοτίμα» θέλει να ακούσει τη φωνή σου.

Σήκωσε την κάμερα, άνοιξε το μικρόφωνο και αφηγήσου μια ιστορία για την έμφυλη βία, με τη μορφή μιας μικρής ταινίας μυθοπλασίας, ενός ντοκιμαντέρ, ενός visual poem ή οποιοδήποτε άλλο είδος καταγραφής σε εκφράζει, με μέγιστη χρονική διάρκεια 5 λεπτών. Μοιράσου την κινηματογραφική σου ματιά για ένα  καθημερινό φαινόμενο, που παραμένει «αόρατο», συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των συμπολιτών σου.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 18-4-2018 έως 31-5-2018. Οι ταινίες  θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέσω wetransfer στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από την Εύα Στεφανή (σκηνοθέτιδα), Εύη Καραμπάτσου (σκηνοθέτιδα), Δέσποινα Τσούμα (σύμβουλο επικοινωνίας- εκπρόσωπο του ΚΓΜΕ Διοτίμα), θα επιλέξει τις 10 πρώτες διακριθείσες ταινίες. Αυτές θα ανακοινωθούν, την 11η Ιουνίου 2018, και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΓΜΕ «Διοτίμα», για να τεθούν στην κρίση του κοινού μέσω ψηφοφορίας, σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τα βραβεία:

1 Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: 1.000 ευρώ

1 Βραβείο Κοινού: 1.000 ευρώ

2 Τιμητικές Διακρίσεις

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επισκεφτείτε τη σελίδα του «Διοτίμα».

Ο διαγωνισμός αποτελεί τμήμα της νέας πανελλαδικής καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας, που ξεκίνησε συμβολικά στις 8 Μάρτη 2018, με θέμα: «Άλλη μια καμπάνια που δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία». Στόχος της είναι να κινητοποιήσει όλες και όλους, ώστε να μην προσπερνάμε τα περιστατικά έμφυλης βίας που γνωρίζουμε, ακούμε, βλέπουμε. Η καμπάνια εντάσσεται στο πρόγραμμα SPEAK, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Παπαστράτος και στο σύνολό του περιλαμβάνει: παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα, που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη βία, οργάνωση εργαστηρίων ενημέρωσης, καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




Δες και αυτό!