Διαδηλώσεις υπέρ της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο σε όλη τη Γαλλία

08/05/2024
από
Την Κυριακή, σε όλη τη Γαλλία χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τα τρανς δικαιώματα, μετά τις εκκλήσεις δεξιών γερουσιαστών να απαγορεύσουν την ορμονοθεραπεία και τους αναστολείς της εφηβείας για την τρανς νεολαία.

ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές, αριστεροί βουλευτές, συνδικαλιστές και νέα άτομα, συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο Παρίσι, τη Λυών, τη Μασσαλία και το Μονπελιέ, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Πάνω από 10.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στις πορείες, με τη μεγαλύτερη ομάδα να συγκεντρώνεται στην Place de la Republique του Παρισιού, μια δημόσια πλατεία 8,4 στρεμμάτων, δημοφιλής για διαδηλώσεις.

«Αντί-πατριαρχία, αντί-καπιταλισμός, αλληλεγγύη στα τρανς άτομα σε όλο τον κόσμο!», φώναζαν οι διαδηλωτές στη γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη Le Monde. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το αριστερό κόμμα «La France Insoumise» ήταν μεταξύ των περισσότερων από 800 ομάδων και ατόμων, που κάλεσαν σε διαδηλώσεις.

«Αυτή είναι η καθημερινή μας ζωή», δήλωσε ένας από τους διοργανωτές στο Μονπελιέ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί από φόβο αντιποίνων. «Σήμερα, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, σε μια εποχή που δεξιοί και ακροδεξιοί πολιτικοί επιτίθενται στα δικαιώματα των τρανς ατόμων και διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για τα τρανς παιδιά».

Η αντί-τρανς νομοθεσία εμφανίστηκε στο γαλλικό κοινοβούλιο στον απόηχο μιας έκθεσης σχετικά με τα ανήλικα τρανς άτομα, που ανατέθηκε από περιθωριακούς νομοθέτες του δεξιού κόμματος «Les Républicains». Η νομοθεσία ζητά την απαγόρευση της ορμονοθεραπείας και των αναστολέων της εφηβείας, που συνήθως συνταγογραφούνται σε ανήλικα τρανς άτομα. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των αμερικανικών ιατρικών ενώσεων θεωρεί τη περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο, ασφαλή, αποτελεσματική και απαραίτητη για την ευημερία των τρανς ανηλίκων.

Η γερουσιαστής Jacqueline Eustache-Brinio χαρακτήρισε τη φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου «αυξανόμενο φαινόμενο στα μέσα ενημέρωσης και στη δημόσια ζωή», ενώ ισχυρίστηκε ότι «όλες» οι ξένες χώρες απορρίπτουν τις σωτήριες για τη ζωή θεραπείες. Ο ισχυρισμός τους είναι αναληθής.

«Σήμερα, αυτό γίνεται πολύ γρήγορα, οι νέοι οδηγούνται πολύ γρήγορα προς τη φυλομετάβαση. Αντ’ αυτού, πρέπει να παρακολουθούνται για θέματα που αφορούν την ενόχλησή τους και να ενθαρρύνονται να αναζητήσουν ψυχιατρική φροντίδα», δήλωσε η γερουσιαστής.

Η προαναφερθείσα έκθεση, η οποία συντάχθηκε από το «Observatoire de la Petite Sirène», μια οργάνωση γνωστή για την αντίθεσή της στη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο, βρίθει από κινδυνολογία, χαρακτηρίζοντας την πρακτική «σκάνδαλο για την υγεία» και «κοινωνική μετάδοση», ενώ μιλάει για το «de-transition».

Οι εκκλήσεις των συντηρητικών βουλευτών για «ψυχιατρική φροντίδα» απηχούν τις συστάσεις της αντί-τρανς έκθεσης. Ακτιβιστές λένε ότι μια τέτοια «φροντίδα ισοδυναμεί με μια συγκαλυμμένη αποδοχή της “θεραπείας μεταστροφής“», έναν ισχυρισμό που οι συντάκτες της έκθεσης αρνούνται.

Το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των συστάσεων της έκθεσης έχει προγραμματιστεί για συζήτηση στις 28 Μαΐου.
Δες και αυτό!