Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά της ισότητας στον γάμο

22/01/2024
από
Κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και ομοφοβικά πλακάτ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Οι διαδηλωτές απάντησαν στα καλέσματα που έγιναν και στις δύο πόλεις με συνθήματα όπως «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» να εμφανίζονται σε διάφορα πλακάτ. Στόχος της συγκέντρωσης ήταν η αντίδραση στο νομοσχέδιο που σκοπεύει να παρουσιάσει η κυβέρνηση εντός των ημερών, και φυσικά ένας τρόπος να εκφραστεί η λοατκιφοβία που διακατέχει τους διαφωνούντες.

«Λέμε ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα», ανέφερε ένα από τα πανό που υπήρχαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ μιλώντας στην κάμερα του τοπικού μέσου karditsa.gr, κάτοικοι εξέφρασαν διάφορα ομοφοβικά «επιχειρήματα».

«Ο καθένας στο κρεβάτι του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε και να παγιώσουμε μια διαστροφή που έρχεται ενάντια στα σχέδια του Θεού», είπε μεταξύ άλλων ένας πολίτης.

Καθώς η ρητορική μίσους είναι καθημερινή πλέον στον δημόσιο λόγο, με παπάδες να μιλούν για «διαστροφή» καλεσμένοι σε πάνελ, και βουλευτές για «παραδοσιακή οικογένεια», είναι επόμενο αυτός ο λόγος να μεταφερθεί και στον δρόμο.
Δες και αυτό!