«Δεν θα το αφήσουμε έτσι»: Τι δηλώνει ένα από τα θύματα της ομοτρανσφοβικής επίθεσης στην πλ. Αριστοτέλους

10/03/2024
Επίθεση δέχθηκαν δύο non-binary άτομα πριν λίγες ώρες στην πλατεία Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη), από ένα ομο/τρανσφοβικό πλήθος που βρισκόταν στον χώρο της πλατείας.

Το Α. είναι ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης, το οποίο μίλησε στο ANTIVIRUS, θέλοντας να γνωστοποιήσει τα όσα συνέβησαν. Όπως μας ανέφερε, περπατούσαν στην Αριστοτέλους προς την παραλιακή θέλοντας να πάρουν το αστικό λεωφορείο. Τότε κάποιοι άγνωστοι άτομα άρχισαν την παρενόχληση, χρησιμοποιώντας ομο/τρανσφοβικές εκφράσεις και βρισιές.

«Ένας μάλιστα απ΄αυτούς με τράβηξε και με έφτυσε», μας αναφέρει το Α., το οποίο αντιδρώντας του πέταξε το παγωτό που κρατούσε στο χέρι. Μετά από αυτό άρχισαν να μαζεύονται και άλλοι άγνωστοι στην πλατεία κινούμενοι απειλητικά προς το μέρος τους.

«Κάποια στιγμή μια κοπέλα μπήκε μπροστά μας και τους ζήτησε να σταματήσουν αλλά και αυτή την έσπρωξαν», λέει το Α. «Τρέξαμε για να ξεφύγουμε. Μας έφτυναν, πετούσαν μπουκάλια και διάφορα άλλα πράγματα. Εμένα κατάφεραν να με φτάσουν. Κάποιος με χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά».

Βρέθηκαν τελικά σε ένα μαγαζί για να ξεφύγουν από το πλήθος. Παρέμειναν εκεί περίπου για 30 λεπτά. Όταν, μάλιστα, κάποιοι υπάλληλοι του μαγαζιού βγήκαν έξω προσπαθώντας να διώξουν το πλήθος δέχθηκαν κι αυτοί κακοποιητικά σχόλια. Κάποια στιγμή έφτασε η αστυνομία –  τόσο τα θύματα όσο και άλλα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία την είχαν καλέσει.

«Ακόμη και τότε, το πλήθος που ήταν μαζεμένο, συνέχιζε την προκλητική συμπεριφορά», τονίζει το Α. το οποίο μπαίνοντας στο περιπολικό για να πάει προς το αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει τους φώναξε: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι!».

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη συνομιλία μας το Α., το οποίο είναι 20 χρόνων, μας αναφέρει ότι πριν λίγο καιρό είχε βιώσει ένα αντίστοιχο περιστατικό στην Κατερίνη.

Η αστυνομία προχώρησε σε 24 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!