Δεν ήξερε τι τον περιμένει όταν πήγε να κηρύξει σε κουίρ γειτονιά

03/09/2020
από
Εικόνα: Enzo Zanatta/CBC news

Κουίρ άτομα στο Βανκούβερ του Καναδά απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο σε κήρυκα που ήρθε να κηρύξει το ομοφοβικό μίσος στην γειτονιά τους. Κυματίζοντας τις πολύχρωμες σημαίες τους και παίζοντας τραγούδια της Lady Gaga.

Ο David Lyn, κήρυκας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και ιδρυτής των Christ Forgiveness Ministries, είχε κανονίσει να μιλήσει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στο West End του Βανκούβερ, περιοχή γνωστή για τον μεγάλο αριθμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που μένουν εκεί.

Συχνά, ο ίδιος κάνει χρήση μεγαφώνων, προκειμένου να περάσει τα ομοφοβικά του μηνύματα και να καλέσει σε “μετάνοια” τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

“Χορέψτε Ενάντια στο Μίσος”

Ως απάντηση στην επίσκεψή του, μια “Χορέψτε Ενάντια στο Μίσος” διαδήλωση οργανώθηκε από το Alternative Pride Vancouver.

Ο ιεροκήρυκας Lynn έφτασε καθυστερημένος στη διαμαρτυρία του, με τη συνοδεία της αστυνομίας. Εκεί, βρήκε την κουίρ κοινότητα μαζεμένη να χορεύει με τη χρήση ηχείων το “Born This Way” της Lady Gaga, ενώ άτομα κυμάτιζαν περήφανα τις πολύχρωμες σημαίες υπερηφάνειας με αποτέλεσμα το ομοφοβικό του κήρυγμα να σκεπαστεί από τη μουσική και τα άτομα που φώναζαν “πήγαινε σπίτι” .

Όσα υπομένει η τοπική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Μιλώντας στο CBC News, ο πρόεδρος της ΛΟΑΤ+ οργάνωσης PFLAG Vancouver, Colin McKenna, δήλωσε ότι η κοινότητα δέχεται μίσος από ιεραποστόλους στην περιοχή εδώ και μήνες.

“Η αστυνομία έχει κάνει πολύ λίγα, αν όχι το οτιδήποτε, σχετικά με αυτά, συμπεριλαμβανομένης και της επιβολής του νόμου περί θορύβου” .

Εικόνα: Enzo Zanatta/CBC news

Ο McKenna, είπε ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της γειτονίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν την εκδήλωση “Χορέψτε Ενάντια στο Μίσος” . Σκοπός ήταν να δώσουν ένα μήνυμα ειρήνης και αγάπης. Όμως, ήθελαν να περάσουν κι ένα μήνυμα στην αστυνομία του Καναδά, η οποία δεν κάνει κάτι γι’ αυτό.

“Δυστυχώς, μας έχουν αφήσει χωρίς να είμαστε ασφαλείς τους τελευταίους μήνες. Και σε αυτό το σημείο ήταν που αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας” .

“Έπρεπε να κάνουμε μια δήλωση και να σιγουρευτούμε, ότι η πόλη γνωρίζει, ότι η αστυνομία ξέρει, ότι δε θα το ανεχτούμε άλλο αυτό” .

Η αστυνομία του Βανκούβερ δήλωσε ότι προστάτευε τον κήρυκα σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ειρήνη.

“Το αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ παρατηρεί τυχών διαδηλώσεις, για να αποτρέψει την οποιαδήποτε εγκληματική πράξη. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των διαδηλωτών, του κόσμου και της αστυνομίας” δήλωσε η αστυνομικός Tania Visitin.

Ένα άτομο συνέλθει κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, καθώς φέρεται να έφτυσε κάποιο άλλο άτομο.
Δες και αυτό!