«Δεν είναι για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» απαντά ο αντιδήμαρχος που πρότεινε να βαφτεί rainbow σχολείο στην Κόρινθο

04/09/2023
Στις ομοφοβικές αντιδράσεις που ξέσπασαν στην Κόρινθο, λόγω των (rainbow) χρωμάτων που επιλέχτηκαν για ένα δημοτικό σχολείο, απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. 

Ο λόγος για τον αρχιτέκτονα και αντιδήμαρχο πρασίνου και περιβάλλοντος, Γιάννη Γκεζερλή, ο οποίος έδωσε την παρακάτω (σ.σ. προβληματική) απάντηση – δημοσιεύτηκε στο korinthostv.gr

«ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΟΣ

Είναι ζητήματα τα οποία θα πρέπει να απασχολούν την τοπική κοινωνία της Κορίνθου , την ώρα που η χώρα φλέγεται από άκρη σε άκρη , την ώρα που ο μέσος πολίτης αδυνατεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες στέγασης του , την ώρα που διστάζει να περάσει την πόρτα του σούπερ μάρκετ και την είσοδο του βενζινάδικου;

Ναι λένε κάποιοι ισχυριζόμενοι ότι ανήκουν στο σύλλογο γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου «.. δεν μπορεί τα σχολεία μας να χρωματίζονται με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας , και να περνούν τέτοια μηνύματα στους μαθητές , στα παιδιά μας … »και αυτή η διαμαρτυρία με εικόνα του σχολείου να δημοσιεύεται στο σημερινό (01/09/2023) φύλλο της εφημερίδας «Εσπρέσσο» στο πρωτοσέλιδο της μάλιστα και σε πολλά αλλα μέσα.

Θα αναφερθώ δι’ ολίγον στο πρόσωπο μου , αφού εμένα στοχεύει και δείχνει το δημοσίευμα, είμαι λοιπόν αρχιτέκτονας και διακοσμητής και δραστηριοποιούμαι πάνω από σαράντα χρόνια στην Κορινθία ( επίσης βοηθός καθηγητή στο τμήμα Πολεοδομίας και αστικής αναπτυξης του Πανεπιστημίου της Πεσκάρα , έχω διατελέσει ….. διοργανωτής κάθε χρόνο του συνεδρίου αρχιτεκτονικής.,… ) αυτά τα ολίγα επιστημονικά –ακαδημαϊκά για το πρόσωπο μου ( χωρίς να επεκταθώ στην κοινωνική,αυτοδιοικητική δράση κ.λ.π) .

Μου ζητήθηκε να υποβάλλω πρόταση για τον χρωματισμό των όψεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου ( είναι και το σχολείο που φοίτησα και εγώ τότε Γυμνάσιο) και το έπραξα ( φυσικά χωρίς αμοιβή για να προλάβω την κακεντρέχεια που ευδοκιμεί σε προεκλογικές περιόδους) .

Ναι η πρόταση μου υλοποιήθηκε και σε αυτήν περιλαμβάνεται και ο χρωματισμός με τα χρώματα της ίριδος ( επτά χρώματα στα οποία περιλαμβάνεται και το γαλάζιο ) στον εξώστη του σχολείου , διότι τα χρήματα της ίριδος είναι συνειρμικά δεμένα με την παιδική ηλικία , την εκπαίδευση και συνακόλουθα την αναγέννηση της προσωπικότητας μέσω της γνώσης , ( αρκεί μία επίσκεψη στο διαδίκτυο για να δεί κανείς ποσά εκπαιδευτήρια έχουν ως επωνυμία τα χρώματα της ίριδος ή το ουράνιο τόξο, να θυμίσω και μία παιδική εκπομπή με τίτλο « Ουράνιο τόξο» στην κρατική ΕΡΤ της προηγούμενης δεκαετίας όπου το ουράνιο τόξο και τα χρώματα του ήταν αναπόσπαστο στοιχείο της , μήπως και τότε ο παρουσιαστής προπαγάνδιζε την κοινότητα αυτή , δεν το νομίζω ) .

Να θυμίσω εδώ ότι τα χρώματα της «σημαίας υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ» έχουν την ίδια διάταξη όπως του ουράνιου τόξου αλλά είναι 6 και όχι 7 όπως τα χρώματα της ίριδος στα οποία περιλαμβάνεται επιπλέον το γαλάζιο, και δεν υπήρχε στις προθέσεις μου καμία σύνδεση της παιδικής ηλικίας και της εκπαίδευσης με την κοινότητα αυτή , παρά μόνον καθιερωμένη ταύτιση της παιδικότητας και της εκπαίδευσης-αναγέννησης με την γνώση που συμβολίζει το ουράνιο τόξο, και πού υπήρχε πριν εμφανιστεί η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ , και φυσικά δεν μπορούμε να διαγράφουμε έτσι άκριτα το παρελθόν επειδή μοιάζει με κάτι στο οποίο εναντιωνόμαστε ( μου θυμίζουν οι αντιδράσεις τις υπερβολές του κινήματος «metoo» για ακύρωση όλης της λογοτεχνίας του παρελθόντος ακόμη και των ομηρικών επών που περιλαμβάνουν σκηνές και εικόνες υποτίμησης του γυναικείου φύλου ) . Αυτά προς αποκατάσταση της αληθείας και όσον αφορά τους επικριτές της πρότασης μου να τους θυμίσω ότι το κυνήγι μαγισσών αφορούσε τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας και τις μαύρες σελίδες της ιστορίας του πολιτισμού».

Σχόλιο: Όταν κ. Γκεζερλής γράφει στο α’ πληθυντικό (π.χ. εναντιωνόμαστε) υιοθετεί άραγε τις ομοφοβικές απόψεις, όσων αντιδρούν στη συγκεκριμένη κίνηση;

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!