Δεκαεξάχρονος ξυλοκοπήθηκε από τον αδερφό και τους γονείς του, όταν τους αποκάλυψε ότι είναι γκέι

09/01/2023
από
Ένα 16χρονο αγόρι στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι φοβόταν για τη ζωή του καθώς οι γονείς του και ο μεγαλύτερος αδερφός του τον ξυλοκόπησαν, αφού τους αποκάλυψε ότι είναι γκέι. 

Το Δικαστήριο του Blackburn Magistrates στη Βορειοδυτική Αγγλία εξέτασε την υπόθεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Lancashire Telegraph, το θύμα, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είπε ότι οι γονείς του του είπαν ότι «θα μπορούσε να αλλάξει» και έβαλαν τον αδερφό του να τον χτυπήσει.

«Ζήτησε βοήθεια από τη μητέρα του, αλλά εκείνη τον αγνόησε», ανέφερε η εισαγγελέας Saleema Chaudhry. «Είπε ότι δεν είναι σίγουρος ότι οι γονείς του καταλαβαίνουν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος».

Ο 16χρονος πίστευε ότι θα μπορούσε να έχει καλή σχέση με τους γονείς του μετά το coming out του. Μετά, όμως, και από το βίαιο αυτό περιστατικό, φοβόταν ότι η οικογένειά του θα συνέχιζε να ασκεί βία εναντίον του αν δεν έφευγε μακριά. Τώρα είναι σε ανάδοχη φροντίδα.

«Ήταν λυπημένος για αυτό που συνέβη, αλλά είναι χαρούμενος που έγινε αποδεκτός για αυτό που είναι», είπε η Chaudhry.

Η εισαγγελία είπε στο δικαστήριο ότι τα αδικήματα σε βάρος του αγοριού ήταν ομοφοβικά. Και οι δύο γονείς και ο αδερφός παραδέχθηκαν την ενοχή τους για την επίθεση στο θύμα.

Ο δικηγόρος των γονέων, Aftab Bakhat, ισχυρίστηκε ότι τα σωματικά τραύματα του αγοριού ήταν ελαφρά.

«Αυτό που γίνεται σαφές από τις εκθέσεις είναι ότι και οι δύο έχουν παγιωμένες απόψεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν», είπε. «Ο γιος τους έκανε coming out ως ομοφυλόφιλος και αντέδρασαν με φρικτό, άσχημο και βίαιο τρόπο που θα σημαδέψει ψυχολογικά τον ίδιο τους τον γιο».

Ο δικηγόρος του αδερφού, Peter King, ισχυρίστηκε ότι ο μεγαλύτερος αδερφός παρασύρθηκε στην επίθεση από τους γονείς του από αίσθημα πίστης, αλλά παραδέχτηκε ότι ένιωθε επίσης ευθύνη να φροντίσει το μικρότερο αδερφάκι του.

«Την ημέρα που επέλεξε να στηρίξει τους γονείς του, το έκανε όχι επειδή πίστευε ότι ο αδερφός του υιοθέτησε τον λάθος δρόμο, αλλά από πίστη στους δικούς του», είπε ο Κινγκ.

Ο δικαστής Alex Boyd είπε ότι οι κατηγορίες για επίθεση επιδεινώθηκαν από την εχθρότητα προς το θύμα λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού και καταδίκασε και τους τρεις κατηγορούμενους. Όλοι τους καταδικάστηκαν με χρηματικό πρόστιμο ενώ έλαβαν περιοριστικό διάταγμα που τους απαγορεύει να επικοινωνήσουν με το θύμα για 18 μήνες.

Οι γονείς διατάχθηκαν να εκτελέσουν επίσης 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας, ενώ ο αδερφός του θύματος σε 80 ώρες.
Δες και αυτό!