Μία εξερεύνηση της γλώσσας του σώματος σε προκλητικά όρια βλέπουμε στο “Easy Tiger”, ένα γκέι δράμα από το Βέλγιο, σε σκηνοθεσία Karel Tuytschaever. 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ψυχολόγου (Mickaël Pelissier), του οποίου η «φαινομενικά τέλεια» ζωή στην πόλη ανατρέπεται από μια απροσδόκητη στιγμή με έναν πελάτη, που ξυπνά μια επιθυμία βαθιά μέσα του. 

Η φορτισμένη συνάντησή τους έχει έντονες επιπτώσεις στη ζωή του ψυχολόγου. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του “Easy Tiger”, οι «αναπόφευκτες επιθυμίες του για τον άνδρα-πελάτη του, τον αναγκάζουν να κοιτάξει ποιος δε θέλει να είναι, για να ανακαλύψει ποιος είναι στην πραγματικότητα». 

Αν και η γαλλική και η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιούνται με φειδώ σε όλη την ταινία, η αφήγησή της ξετυλίγεται σε μεγάλο βαθμό μέσω της Διεθνούς Νοηματικής Γλώσσας, καθώς ο Tuytschaever εξερευνά τη σωματικότητα, και το ίδιο το σώμα, ως συσκευή αφήγησης. Με αυτή τη μοναδική προσέγγιση, το “Easy Tiger” είναι ένα ριζοσπαστικό έργο, που στοχεύει να προσφέρει «όσο το δυνατόν περισσότερο, την ίδια εμπειρία τόσο για ακούοντες όσο και για μη/μερικώς ακούοντες θεατές». 

Το “Easy Tiger” έχει διακριθεί στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής του ως Καλύτερης Queer Αφήγησης στο φεστιβάλ “Beyond The Curve” της Γαλλίας και ως Καλύτερης Αφήγησης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωφών του 1904. 

Η ταινία μόλις προβλήθηκε στο Δουβλίνο, το 30ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου LGBTQ+ GAZE της Ιρλανδίας, το οποίο έχει διαθέσει τη λειτουργία διαθέσιμη για παρακολούθηση ψηφιακά μέσω της εικονικής αίθουσας προβολών της, έως τις 8 Οκτωβρίου.   

Παρακολουθήστε το αισθησιακό, διαλογιστικό και σε μεγάλο βαθμό χωρίς διαλόγους τρέιλερ του παρακάτω: