Δείτε δωρεάν τη λεσβιακή ταινία «Συνάντηση με μια γυναίκα/Ver a una mujer»

09/11/2020
από

Από την Παρασκευή (13/11) στις 21.00 έως και την Κυριακή (15/11) στις 21.00 η ισπανική ταινία «Συνάντηση με μια γυναίκα/Ver a una mujer» της Μόνικα Ροβίρα θα προβάλλεται δωρεάν, στα πλαίσια του κινηματογραφικού κύκλου «Νέες Σινεφιλίες: Ο άλλος ισπανικός κινηματογράφος» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ της Σεβίλλης.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: vimeo.com/467742892 και θα προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Λίγα λόγια για την ταινία

Όταν βλέπεις κάποιον και μένεις έκθαμβος, ξαφνικά γεμίζεις με την εικόνα του άλλου και σταματάς να βλέπεις οτιδήποτε άλλο. Ξεκινώντας από την τρωτή αβεβαιότητα ψάχνεις επίμονα το παραμικρό ίχνος πραγματικότητας. Προσπαθώντας να δει την Σαράι, την πρώτη ερωμένη της, η Μόνικα, σκηνοθέτης στα 30, μας δείχνει τώρα αυτό που προβάλλει στα μάτια της. Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 16 ετών.

Ο “άλλος Ισπανικός κινηματογράφος” ήταν ο τίτλος που δόθηκε σε ένα τμήμα της κινηματογραφικής παραγωγής της γενιάς των αρχών του αιώνα. Είναι αποτέλεσμα της ψηφιακής επανάστασης αλλά και της δυνατότητας διερεύνησης νέων αφηγηματικών μοντέλων που απευθύνονται στους σύγχρονους θεατές, η συνείδηση των οποίων έχει ήδη αφομοιώσει τον μεταμοντερνισμό. Η ποιότητα και η αντιπροσωπευτικότητα πολλών από αυτά τα έργα έχει εκδηλωθεί με τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και με τη δημιουργία μιας νέας κινηματογραφικής κουλτούρας που έχει αναδιαμορφώσει την σινεφιλία.

Το πρόγραμμα αυτό θέλει να κάνει γνωστή στο ελληνικό κοινό αυτή τη νέα πτυχή τη πιο ανεξάρτητης και δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής της Ισπανίας. Όλες οι ταινίες έχουν υποτίτλους στα ελληνικά. Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.
Δες και αυτό!