Η performance θα κάνει πρεμιέρα αύριο (18/02) λόγω της σημερινής απεργίας.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την εικαστική performance Homeward του Φάνη Σακελλαρίου, από τις 18 Φεβρουαρίου, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις υπόγειες εγκαταστάσεις του (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Δείτε λίγο πριν την πρεμιέρα αποκλειστικές φωτογραφίες, μέσα από τον φακό του Μάριου Χαλδαίου.

Το Homeward φαντάζεται μία τερατώδη ουτοπία, όπου παραδοσιακές ανθρώπινες αντιλήψεις όπως το φύλο, ο εαυτός και ο Άλλος, το καλό και το κακό εκλείπουν. Μέσα από δραματουργίες πρωτόγονων τελετουργιών – κοινών σε πανανθρώπινη και διαχρονική βάση – μας καλεί να γίνουμε κοινωνοί της μετάβασης από τον Άνθρωπο σε αυτό που ακολουθεί. Ίσως είναι το Θηρίο. Ίσως ο μέτα-άνθρωπος. Τελείται στην ουσία ένα εφιαλτικό πέρασμα, μία θηριώδης κηδεία κατά την οποία θάβονται όλες οι πολώσεις και οι διακρίσεις. Αποκαλύπτεται το νέο είδος στο οποίο αφομοιώνονται όλα τα αντίθετα συνυπάρχοντας με αρμονία, χωρίς ηθικές διαθέσεις, αλλά μέσα σε πλήρη αποδοχή. Ως άνω, ούτως κάτω. Και ίσως έτσι να επικοινωνεί ο άνθρωπος με το μεγάλο Άλλο – ό,τι έχει ονομαστεί θείο – που, όπως έχει ήδη αρχίσει να διακρίνεται, δεν είναι άλλος παρά ο επόμενος άνθρωπος, ένας Homo Deus.


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος
Ημερομηνίες: 17 Φεβρουαρίου – 12 Μαρτίου 2023, Παρασκευή, Σάββατο, 21:30, Κυριακή, 20:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€ | Μειωμένο: 8€ | Ατέλεια: 5€
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων: www.mcf.gr – στον σύνδεσμό στο www.ticketservices.gr και στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών, καθώς περιλαμβάνει γυμνές εικόνες και βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια της, γίνεται χρήση στροβοσκοπικού φωτισμού και σκόνης κάρβουνου.