Δεύτερο βραβείο Όσκαρ για την Billie Eilish

11/03/2024
από
Η Billie Eilish επέστρεψε για δεύτερη φορά στη σκηνή των Όσκαρ, κερδίζοντας το βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για την μπαλάντα της στην ταινία Barbie, «What Was I Made For?».

«Είδα έναν εφιάλτη γι’ αυτό χθες το βράδυ», είπε η Eilish πριν ξεσπάσει σε γέλια και κατόπιν δήλωσε ότι δεν πίστευε ότι θα έπαιρνε το βραβείο. Στην ομιλία της ευχαρίστησε επίσης τη σεναριογράφο/σκηνοθέτη Greta Gerwig και είπε ότι «αυτό πηγαίνει σε όλα όσα επηρεάστηκαν από την ταινία και το πόσο απίστευτη είναι».

«Θέλω να ευχαριστήσω την καλύτερή μου φίλη Zoe που έπαιζε barbies μαζί μου μεγαλώνοντας και ήταν πάντα στο πλευρό μου», πρόσθεσε. «Θέλω να ευχαριστήσω τους δασκάλους χορού που μεγάλωσα θέλω να ευχαριστήσω, τους δασκάλους χορωδίας μου, κα. Brigham ευχαριστώ που πίστευες σε μένα, και κα. Teagues δεν με συμπαθούσες αλλά ήσουν καλή στη δουλειά σου».

Η Eilish είχε ήδη κερδίσει το ίδιο βραβείο το 2022 για το τραγούδι «No Time to Die» στο James Bond, κάνοντάς την τη νεότερη νικήτρια δύο Όσκαρ στην ιστορία.

Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 14 του Billboard Hot 100 και ήταν υποψήφιο για πέντε Grammy. Πήρε δύο Grammy, ένα στην κατηγορία Καλύτερο Τραγούδι για Οπτικά Μέσα και σε αυτήν για το Τραγούδι της Χρονιάς. Ήταν επίσης η δεύτερη φορά που η Eilish κέρδισε το Τραγούδι της Χρονιάς, αφού είχε κερδίσει και το 2020 για το «Bad Guy».

Ήταν η πρώτη φορά που ένα τραγούδι από ταινία κέρδισε το βραβείο Τραγούδι της Χρονιάς μετά το «My Heart Will Go On» από τον Τιτανικό το 1999.

Eπίσης, όπως συμβαίνει συνήθως με τους υποψήφιους μουσικούς καλλιτέχνες, τα αδέλφια ερμήνευσαν το κομμάτι τους κατά τη διάρκεια της τελετής.
Δες και αυτό!