«Επιβραδύνετε λίγο και ρίξτε μια ματιά», ανέφερε η DC Comics σε ένα tweet που ανακοινώνει τον νέο χαρακτήρα. “Ένας νέος DC Super Hero, Circuit Breaker, κάνει το ντεμπούτο του στο “Lazarus Planet: Dark Fate” στις 14 Φεβρουαρίου!” 

Ο καλλιτέχνης A.L. Kaplan μοιράστηκε το πρώτο επίσημο σχέδιο του χαρακτήρα, δίνοντάς μας μια υπέροχη ματιά στον νέο ήρωα και επιβεβαιώνοντας, επίσης, ότι είναι non-binary και τρανς.

«Γνωρίστε το Jules Jourdain (αυτός/αυτό), γνωστό και ως Circuit Breaker», έγραψε στο Twitter ο Kaplan. «Μπορεί ένας νέος ήρωας να διοχετεύσει την αδυσώπητη ενέργεια Still Force για να αποκρούσει το κακό;» – Το ντεμπούτο του στο “Lazarus Planet: Dark Fate” #1 της DC, κυκλοφορεί την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο Kaplan απάντησε, επίσης, σε έναν θαυμαστή, που ρώτησε για την ταυτότητα του Circuit Breaker, λέγοντας ότι ναι, είναι τρανς άνδρας, «αλλά όχι τόσο μέσα στη λογική του διπόλου».

 Η συντάκτρια της DC, Andrea Shea, έγραψε, επίσης, στο Twitter για τον ενθουσιασμό της για τον νέο χαρακτήρα. “Το Circuit Breaker θα γίνει ο νέος αγαπημένος σας χαρακτήρας!” είπε. «Η @alkcomics δίνει ζωή στην πρώτη περιπέτεια του Jules Jourdain αυτόν τον Φεβρουάριο, στην οποία ο νέος μας ήρωας είναι ευλογημένος (ή καταραμένος;) με την τρομακτική Still Force κατά τη διάρκεια του Lazarus Planet: Dark Fate».

Τι ακριβώς είναι, λοιπόν, η Still Force; Στο Σύμπαν της DC, υπάρχουν Επτά Δυνάμεις που που μπορούν να δώσουν στους χαρακτήρες εξουσίες. Η Speed Force είναι η μυστηριώδης δύναμη, που δίνει στον Flash την υπερταχύτητά του.

Η Still Force είναι το ακριβώς αντίθετο του Speed Force. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Circuit Breaker θα μπορούσε να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος του “The Flash” ή ο ένας ήρωας αρκετά ισχυρός για να τον σταματήσει.

Και τι είναι το “Lazarus Planet”; Στο σύμπαν της DC, ένα ηφαίστειο εξερράγη στο μυστηριώδες νησί του Lazarus, παγιδεύοντας τον κόσμο σε μια χαοτική μαγική καταιγίδα. Τώρα, εναπόκειται σε ήρωες, όπως το Circuit Breaker, να τη σταματήσουν.

 Η DC παρουσιάζει αρκετούς τρανς και non-binary υπερήρωες τα τελευταία χρόνια. Η Dreamer είναι μια τρανς γυναίκα υπερηρωίδα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην σειρά Supergirl του CW πριν μπει στα κόμικς. Κι ένα άλλο μέλος της οικογένειας του Flash, το Kid Quick, είναι non-binary.

Το “Lazarus Planet: Dark Fate”  #1 κυκλοφορεί στις 14 Φεβρουαρίου 2023.