Δάσκαλος δημοτικού σε μαθήτρια: “Επειδή εσύ έγλειψες σκ@τ@, εγώ θα χάσω τη θέση μου;” 

31/01/2020
από
Δάσκαλος δημοτικού στη μαθήτρια: "Επειδή εσύ έγλειψες σκ@τ@, εγώ θα χάσω τη θέση μου;" 
Δάσκαλος δημοτικού στη μαθήτρια: "Επειδή εσύ έγλειψες σκ@τ@, εγώ θα χάσω τη θέση μου;" 

Ο δικηγόρος της οικογένειας της μαθήτριας δημοτικού, που τρεις συμμαθητές της την ανάγκασαν να γλείψει την τουαλέτα του σχολείου, Χαράλαμπος Χατζηπαναγιώτου, σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM, δήλωσε ότι ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς, φέρεται να είπε στη μαθήτρια την εξής φράση: «Επειδή εσύ έγλειψες σκατά, εγώ θα χάσω τη θέση μου;» .

Μεταξύ άλλων περιέγραψε ότι:

«Στις 16 Γενάρη, 14:20-14:25, κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου, η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους, ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου. Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφήρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό. Επαναλήφθηκε 2η φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση. Όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα….”αλλά με υποχρέωσαν να κάνω αυτό” .

Η μαθήτρια παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, ενώ αναφέρθηκε ότι “δε μπορεί να κοιμηθεί μόνη της τη νύχτα ρωτώντας: “γιατί εγώ;” . Έχει ήδη φύγει από αυτό το σχολείο και έχει γραφτεί σε άλλο, ωστόσο δεν έχει πάει ακόμη, “γιατί δε μπορεί” σύμφωνα με τον δικηγόρο.

https://avmag.gr/117969/anagkasan-ti-symmathitria-toys-na-gleipsei-tin-toyaleta-toy-scholeioy/
Δες και αυτό!