Δανός αφγανικής καταγωγής θύμα βίαιης ρατσιστικής επίθεσης στην Αθήνα

26/07/2020
από

Ο Αχμέτ Ουαλίντ Ρασίντι και δύο φίλοι του βρέθηκαν στο νοσοκομείο με τσακισμένα κόκαλα έπειτα από βάρβαρη επίθεση που δέχθηκαν από ρατσιστική ομάδα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ο οποίος έχει χάσει τον πατέρα και τον αδερφό του στον πόλεμο που σπαράσσει τη χώρα του, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα που φώναζε και συνθήματα κατά προσφύγων και μεταναστών.

Ο ίδιος ο Ρασίντι έχει χάσει το ένα του πόδι στον πόλεμο του Αφγανιστάν, ενώ, μετά την επίθεση εις βάρος του βρέθηκε με σπασμένη μύτη και ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη.

Ο 28χρονος κατηγορεί τις ελληνικές αρχές για έλλειψη δράση και γενικότερη μεροληψία απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, μετά την επίθεση που δέχθηκε, κατά την οποία οι ρατσιστές έσπασαν τα σαγόνια δύο φίλων του.

Το περιστατικό που καταγγέλλει ο Ρασίντι συνέβη έξω από μπαρ, όπου τουλάχιστον επτά άνδρες επιτέθηκαν στον ίδιο και τους φίλους του.

Από τότε ο 28χρονος έχει επιστρέψει στη Δανία, όμως καταγγέλλει ότι έχει προβλήματα ακοής και ισορροπίας, ενώ έχει σπάσει και ένα σημείο του κρανίου πάνω από το μάτι του.

«Το χειρότερο είναι ότι έχασα το πόδι μου από ισλαμιστές στη χώρα μου και τώρα χάνω την ακοή και την ισορροπία που από ρατσιστές. Το σώμα μου έχει πληρώσει διπλά για προβλήματα μέσα στα οποία έχω γεννηθεί» λέει χαρακτηριστικό διερωτώμενος που μπορεί να έχει «φταίξει».

Στα είκοσι χρόνια που κατοικεί στην Ευρώπη αναφέρει ότι έχει δεχθεί λεκτικές επιθέσεις, αλλά ποτέ φυσική βία.

Η οργή του, όμως, κατευθύνεται περισσότερο προς την κυβέρνηση και την αστυνομία, που έχουν κατηγορηθεί εδώ και καιρό για ακραία βία στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το κύμα μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά σύνορα και όχι μόνο.

Σε δήλωσή του ο Ρασίντι αναφέρει ότι η αστυνομία και το προσωπικό του νοσοκομείου τους αντιμετώπισαν διαφορετικά εξαιτίας της καταγωγής τους.

«Η επίθεση ήταν βίαιη και οδυνηρή, όμως ο μεγαλύτερος πόνος και ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι οι διακρίσεις που ακολούθησαν από τις ελληνικές αρχές» υπογραμμίζει.

«Μπορώ να καταλάβω την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού από το πρόβλημα της μετανάστευσης και από το γεγονός ότι η Ε.Ε. δεν τους βοηθάει, όμως αυτό δεν σημαίνει νομιμοποίηση της βίας, ιδιαίτερα όχι από την κυβέρνηση» προσθέτει.

πηγή: efsyn.gr




Δες και αυτό!