Η Dame Kelly Holmes μίλησε για την ανακάλυψη περισσότερων για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, εξηγώντας ότι αφιέρωσε χρόνο για να καταλάβει γιατί «όλα τα γράμματα» στο ΛΟΑΤΚΙ+ έχουν σημασία.

Η πρώην ολυμπιονίκης και μέλος της ομάδας Loose Woman έκανε coming out ως λεσβία τον Ιούνιο του 2022.

Μιλώντας στο Hello!, η Holmes, 52 ετών, μοιράστηκε ότι πριν το coming out δεν καταλάβαινε γιατί το αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+ έπρεπε να είναι συμπεριληπτικό.

«Δεν καταλάβαινα γιατί όλα τα γράμματα ήταν πάντα εκτεταμένα, γιατί χρειαζόμαστε τέτοια ατομικότητα, αλλά το καταλαβαίνω κάπως τώρα», είπε.

«Είναι να νιώθεις έγκυρος και να έχεις ένα μέρος, όπου σε βλέπουν και σε ακούνε, όπου οι άνθρωποι σε αποδέχονται για αυτό που είσαι και μπορείς να ταυτιστείς με ανθρώπους που νιώθουν σαν εσένα».

Νωρίτερα φέτος, ο Holmes τάχθηκε υπέρ των δικαιωμάτων των τρανς εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής γύρω από τα τρανς άτομα που ήθελαν να αθληθούν.

Επί του παρόντος, οι τρανς γυναίκες απαγορεύεται ουσιαστικά να αγωνίζονται επαγγελματικά σε πολλά αθλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η κολύμβηση, η ποδηλασία και το ράγκμπι.

Η Holmes απέρριψε ένα σχόλιο που έκανε το 2019 σχετικά με τη δημιουργία «τρανς παιχνιδιών» για τρανς αθλήτριες/ές, προσθέτοντας ότι «υποστηρίζει πλήρως» τα «τρανς αδέρφια» της.

«Είχα άγνοια στο παρελθόν σχετικά με τον αγώνα της τρανς κοινότητας και τώρα θέλω να δω δίκαιη και οριστική έκβαση για εκείνες/ους των οποίων το φύλο διαφέρει από αυτό που είχε οριστεί κατά τη γέννηση, σε όλους τους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού», είπε σε ένα story στο Instagram τον Ιανουάριο.