Δ. Παπάζογλου: “Δεν έκρυψα ποτέ αυτό που ήμουν”

0
288
Ο Δημήτρης Παπάζογλου, χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό On time, στην οποία μίλησε για τη σεξουαλική του ταυτότητα, την ομοφοβία και για τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την ομοφυλοφιλία.

Ο χορευτής δήλωσε ότι δεν ένιωσε ποτέ διαφορετικός αν και παλιά τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο. Σήμερα, όπως λέει, η ομοφυλοφιλία είναι πολύ περισσότερο ορατή και αποδεκτή. Επίσης, τόνισε ότι τα προσβλητικά σχόλια και οι άσχημες συμπεριφορές του έδωσαν δύναμη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το αν αισθάνθηκε ποτέ διαφορετικός, ο χορευτής απάντησε: «Όχι, γιατί ήταν στη φύση μου, «το ‘χα». Έτσι ήταν η φύση μου, δεν έκρυψα ποτέ αυτό που ήμουν. Το θέμα της ομοφοβίας και της ομοφυλοφιλίας έχει περάσει σε άλλη διάσταση. Σήμερα η ομοφυλοφιλία μοιάζει κάτι δεδομένο, όπως προβάλλεται από τις σειρές, τις ταινίες ή την καθημερινότητα, υπάρχει και η γκέι φιγούρα».

Συνέχισε λέγοντας ότι ενώ μπορεί να τον αντιλαμβάνονταν διαφορετικά στη γειτονιά του, ποτέ δεν τον έκραξαν. «Ήμουν διαφορετικό παιδί στη λαϊκή γειτονιά όπου μεγάλωσα αλλά κανείς δεν με έκραξε, με αγαπούσαν», είπε. Σήμερα, όπως λέει, οι γκέι άνδρες διεκδικούν την αποδοχή.

Τέλος, σε ερώτηση για τον εκφοβισμό που δέχτηκε μεγαλώνοντας, δήλωσε: «Μεγάλωσα στην Αθήνα κι αυτό ήταν μεγάλο ατού. Δεν ξέρω αν ήμουν στην επαρχία τι αναστολές θα είχα και πώς… Περπατούσα στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια από 13 χρονών, βεβαίως με κράξανε, πάντα είχα τέτοια, αλλά μου έδωσε μία άλλη δύναμη. Πάντα η διαφορετικότητα είναι ενοχλητική».