Χριστιανική ομάδα χρησιμοποιεί την επέτειο των γεγονότων στο Pulse για να προωθήσει τις «θεραπείες» μεταστροφής

17/06/2024
από
Την ημέρα της επετείου των φονικών πυροβολισμών στο νυχτερινό κέντρο Pulse, μια αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα θέλησε να δηλώσει την υποστήριξή της στις «θεραπείες» μεταστροφής.

Η Liberty Counsel, μια νομική οργάνωση που ασχολείται με δικαστικές διαμάχες για την προώθηση των χριστιανικών αξιών, χρησιμοποίησε τους πυροβολισμούς σε μια προσπάθεια να διαγράψει τον «ΛΟΑΤΚΙ+ τρόπο ζωής».

Η ομάδα υποστήριξε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της την Τρίτη (11 Ιουνίου) ότι ένας επιζώντας της επίθεσης – 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 άλλοιτραυματίστηκαν κατά τη μαζική δολοφονία μέσα σε ένα γκέι νυχτερινό κέντρο στη Φλόριντα – ήταν τώρα επικεφαλής μιας οργάνωσης «χριστιανικής συμβουλευτικής αλλαγής».

Ο όρος «Χριστιανική συμβουλευτική αλλαγής» φαίνεται να αποτελεί συνώνυμο της «θεραπείας» μεταστροφής – μια προσπάθεια βίαιης αλλαγής της σεξουαλικότητας ή της ταυτότητας φύλου κάποιου.

Η ανάρτηση περιγράφει τις εμπειρίες του επιζώντος Έιντζελ Κόλον κατά τη διάρκεια του μακελειού, λέγοντας ότι ήταν «μεθυσμένος και μαστουρωμένος» πριν ο ένοπλος Ομάρ Ματέν ανοίξει πυρ τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου, πριν από οκτώ χρόνια.

«Ήμουν τελειωμένος, γνωρίζοντας ότι ήμουν ο επόμενος», δήλωσε ο Κόλον στο Liberty Counsel. «Διεκδίκησα προφητικά τη ζωή μου για τον Κύριο. Του είπα ότι δεν θα έφευγα από εκείνο το κτίριο νεκρή, ότι είχα έναν σκοπό και ότι Εκείνος θα εκπλήρωνε όλες τις υποσχέσεις που έδωσε πάνω στη ζωή μου.

«Εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι είχα επιλεγεί και ότι ο Θεός είχε κάτι μεγάλο για μένα».

Αρκετά χρόνια μετά τη θηριωδία, ο Κόλον, μαζί με τον επίσης επιζώντα Λουίς Χαβιέρ Ρουίζ, ίδρυσαν την οργάνωση Fearless Identity, η οποία προσπαθεί να «φέρει ελπίδα» και «βιβλική κατανόηση» στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Διάφορες ομάδες έχουν χαρακτηρίσει τις πρακτικές τους ως θεραπεία «μεταστροφής», αλλά το ζευγάρι το αρνείται και έχει πει ότι προσπαθεί να διδάξει τις εκκλησίες να μην κρίνουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Στην ανάρτηση, η Liberty Counsel επαίνεσε τον Κόλον για την επιλογή της να «εγκαταλείψει τον ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής».

Η ανάρτηση συνεχίστηκε: «Έξι σφαίρες δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Έιντζελ από το να μιλήσει για την αλήθεια με αγάπη σε άλλους παγιδευμένους σε αυτή τη συμπεριφορά. Αλλά οι απαγορεύσεις για τη χριστιανική συμβουλευτική αλλαγής φιμώνουν τους χριστιανούς συμβούλους ψυχικής υγείας και ανθρώπους όπως ο Έιντζελ από το να σώζουν όσους είναι παγιδευμένοι σε έναν ΛΟΑΤΚΙ τρόπο ζωής».

Η οργάνωση στοχεύει συγκεκριμένα στο HR15, γνωστό ως νόμο περί ισότητας, ο οποίος επιδιώκει να κατοχυρώσει την απαγόρευση της «θεραπείας» μεταστροφής σε ομοσπονδιακό νόμο στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει παροτρύνει συνεχώς τους νομοθέτες να περάσουν τον νόμο, λέγοντας ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Αμερική δέχονται «ανελέητη επίθεση».

Η Liberty Counsel σκοπεύει να καταθέσει τρεις νέες υποθέσεις σε όλες τις ΗΠΑ «υπερασπιζόμενη χριστιανούς συμβούλους», όπως ο Κόλον, από την απαγόρευση της «θεραπείας» μεταστροφής και κάλεσε τους υποστηρικτές της να «προστατεύσουν τα παιδιά μας» ψηφίζοντας κατά του HR15.
Δες και αυτό!