Αποπνυκτική η ατμόσφαιρα για πλήθος πολιτών λόγω ρίψης δακρυγόνων από την ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο, όπου πραγματοποιούνταν πάρτι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» του 7ου Αυτοοργανωμένου Pride στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κορυφώθηκε χθες με πορεία μετά από πέντε ημέρες εκδηλώσεων και συζητήσεων.

Διοργανωτές του Pride, μιλώντας στον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη, έκαναν λόγο για δολοφονική επίθεση της αστυνομίας μέσα στο Πανεπιστήμιο τονίζοντας ότι χάρη στην ψυχραιμία των συγκεντρωμένων δεν έγινε κάποιο ατύχημα σε βάρος ατόμων με αναπηρία, που βρίσκονται εκεί. Θύμισαν επίσης ότι ανάλογο περιστατικό είχε γίνει πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όταν τα ΜΑΤ διέλυσαν συναυλία με χιλιάδες κόσμου στην Πανεπιστημιούπολη.

“Πριν 5 ώρες, περίπου στις 3πμ, τα ΜΑΤ διέλυσαν το πάρτι μας πετώντας χημικά εντός του χώρου του πανεπιστημίου σε πάνω από χίλιους ανθρώπους. Ο κόσμος απομακρύνθηκε ψύχραιμα και με ασφάλεια χωρίς ευτυχώς κανέναν τραυματισμό. Αφορμή αποτέλεσαν επεισόδια που έλαβαν χώρα προηγουμένως εκτός του πανεπιστημίου με ορισμένες ομάδες να μην σέβονται την κοινότητα μας αφήνοντάς μας έκθετα στην κρατική καταστολή. Ωστόσο αυτό δεν ήταν η αιτία αλλά η αφορμή να καταστείλουν τα ματ για ακόμα μια φορά με βίαιο και αυταρχικό τρόπο δραστηριότητες εντός του ασύλου. Αυτό που κρατάμε εμείς είναι ότι η πορεία και το πάρτυ μας στηρίχθηκαν μαζικά από την κοινότητα της πόλης, γεγονός που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον πολύχρωμο αγώνα μας και να επανέλθουμε δριμύτερα…”, γράφει η σχετική ανάρτηση του Αυτοοργανωμένου Pride στη Θεσσαλονίκη.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ομάδα ατόμων, που επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, που φρουρούσε την… «υπό κατασκευή» βιβλιοθήκη και απάντησε με χημικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν προσαγωγές δύο ατόμων, που όμως αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.

με πληροφορίες από efsyn.gr

φωτογραφία από τη σελίδα του Reclaim Pride στο Facebook