Μποϊκοτάζ εναντίον της Dr.Martens από τρανσφοβικούς για limited edition σχέδιο

02/08/2023
από
Η Dr. Martens αντιμετωπίζει μποϊκοτάζ από τρανσφοβικούς που εξοργίστηκαν επειδή μια κουήρ καλλιτέχνης μεταποίησε ένα μοναδικό ζευγάρι μπότες.

Προστιθέμενη στον ολοένα αυξανόμενο κατάλογο των εταιριών που τρανσφοβικοί αρνούνται να χρησιμοποιήσουν, η Dr. Martens δέχτηκε πυρά μετά την ανάθεση στην κουήρ εικονογράφο του Κολοράντο JessVosseteig της προσαρμογής ενός ζευγαριού μπότες.

Η Vosseteig, στους προηγούμενους πελάτες της οποίας συμπεριλαμβάνονται οι Lush Cosemtics, Ulta Beauty και Penguin Random House, δημοσίευσε το σχέδιο “κουήρ χαρά” στο Instagram και δήλωσε ότι είναι περήφανη για τα παπούτσια.

Μου αρέσει να εκφράζω την κουήρ χαρά στην τέχνη μου και είμαι πολύ χαρούμενη με το πώς μπόρεσα να το μεταφράσω σε αυτές τις μπότες. Τώρα εγώ και το άτομο που θα νικήσει το δώρο, μπορούμε να κυκλοφορούμε με κουήρ υπερηφάνεια“.

Το σχέδιο της Vosseteig, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του DIYDocsμιας πρωτοβουλίας που επιτρέπει στους ανθρώπους να προσαρμόζουν τις μπότες τους – περιλαμβάνει ουράνια τόξα καθώς και τα χρώματα της τρανς σημαίας.

https://www.instagram.com/p/CvXpQXExW88/?utm_source=ig_web_copy_link

Η έμπνευση για το σχέδιό μου προήλθε από την εκπροσώπηση της κουήρ χαράς! Ήθελα να συμπεριλάβω δύο ανθρώπους που ανήκουν στην κουήρ κοινότητα. Ήξερα ότι ήθελα να ενσωματώσω πολλά χρώματα του ουράνιου τόξου, σύννεφα και λάμψεις! Έγραψα ‘Queer Joy’ στο πίσω μέρος τους για να στείλω το μήνυμα ότι η κουήρ χαρά θα υπάρχει πάντα“, δήλωσε για το σχέδιο.

Μέχρι στιγμής, το 2023 έχει δει τους φανατικούς να καλούν σε μποϊκοτάζ αμέτρητες μάρκες, με την Bud Light, την Build-A-Bear και την Target να είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες που έχουν δεχτεί πυρά επειδή είτε έκαναν καμπάνιες Pride είτε απλώς παρουσίασαν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο πλαίσιο του μάρκετινγκ τους. Σήμερα είδαμε και την αλυσίδα CostaCoffee να δέχεται τις αντί-τρανς αντιδράσεις μετά από ένα εικονογραφημένο σκίτσο που απεικονίζει ένα τρανς άτομο.

Η Dr. Martens υποστηρίζει αδιαμαρτύρητα την κουήρ κοινότητα και γιορτάζει το Pride κάθε χρόνο με μια συλλογή από μπότες σχεδιασμένες από κουήρ καλλιτέχνες, ενώ τα χρήματα δωρίζονται στο The Trevor Project – μια φιλανθρωπική οργάνωση που επικεντρώνεται στην πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων.

https://www.instagram.com/p/CvF0_A3rQ2y/?utm_source=ig_web_copy_link

Στην ιστοσελίδα της αναφέρεται: “Το Pride είναι ο ετήσιος εορτασμός της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας“.




Δες και αυτό!