Ο πρώην ιερέας Glenn Stephen “Steve” Austin, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για το coming out του και τον αγώνα του με την ψυχική του υγεία, δυστυχώς αυτοκτόνησε.

Ο Austin πέθανε σε ηλικία 38 ετών την Κυριακή (6 Ιουνίου). Αφήνει πίσω, τη γυναίκα του, Lindsey, δύο παιδιά, γονείς, αδέλφια, και πολλούς φίλους, και μέλη της οικογένειας.

Η αστυνομία στο Χούβερ της Αλαμπάμα βρήκε το πτώμα του στην πόλη τη Δευτέρα (7 Ιουνίου), σύμφωνα με το AL.com. Αναφέρεται ότι βρέθηκε σε ένα όχημα στον χώρο στάθμευσης μιας επιχείρησης.

Ο Austin είχε αναφερθεί ως αγνοούμενος από το Αλαμπάστερ το Σάββατο (5 Ιουνίου), σύμφωνα με την αστυνομία.

Έχει ξεκινήσει μια καμπάνια GoFundMe για την οικογένεια του Austin, η οποία έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 36.000 $. Σύμφωνα με την εκστρατεία, ο Austin επέζησε μιας προηγούμενης απόπειρας αυτοκτονίας σε ηλικία 29 ετών, και ζήτησε βοήθεια για τις προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε.

Το Religion News Service (RNS) ανέφερε ότι ο Austin αφιέρωσε τη ζωή του στο να μοιραστεί την ιστορία του και να βοηθήσει άλλα άτομα. Έχει γράψει πολλά βιβλία για τις εμπειρίες του ως πρώην ιερέας, τη μάχη του με την ψυχική του υγεία, και την πίστη του. Ο Austin φιλοξένησε, επίσης, ένα podcast και συνεργάστηκε με εκκλησίες για την προώθηση της συμπερίληψης.

Ο Austin, επίσης, πρόσφατα έκανε coming out ως κουήρ στο ενημερωτικό δελτίο του Substack. Μοιράστηκε ότι «έζησε με τον φόβο ότι ο Θεός ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να γνωρίζει τη βαθύτερη αλήθεια μου» και προσπάθησε να «αρνηθεί τον αληθινό εαυτό μου και να είμαι κάποιος εντελώς άλλος.»

Ο Steve Austin έγραψε: «Αλλά, αν δεν μπορείς να με αποδεχτείς πλήρως, όπως είμαι, δεν αξίζεις ούτε ένα κομμάτι από μένα. Επειδή είμαι ολόκληρος άνθρωπος. Τρισδιάστατο και εξαιρετικά περίπλοκο ον. Δε θα πω πια μόνο ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας μου, ελπίζοντας να γίνει πλήρως αποδεκτό. Αρνούμαι να κρυφτώ στα στασίδια.» 

Είπε ότι το coming out του ως κουήρ είναι «πολλά περισσότερα για την ταυτότητά μου από το να ενεργώ με σεξουαλική επιθυμία ή περιέργεια». Αντ’ αυτού, είπε ότι ήταν «πολλά περισσότερα για την ψυχή μου» από ότι η «σωματική πράξη του σεξ.»

Ο Robert Vore, ο οποίος συνδιοργανώνει το podcast του CXMH, είπε στο RNS ότι αυτός και μερικοί από τους άλλους φίλους του Austin, τον ανησυχούσαν τις τελευταίες ημέρες. Ο Vore δήλωσε ότι έχασαν την «αδιάκοπη πίστη του σε άλλους ανθρώπους και το γέλιο του.»

«Είχε μια από τις μεγαλύτερες καρδιές που είχα συναντήσει ποτέ, ειδικά για ανθρώπους που περνούσαν δύσκολες στιγμές», είπε ο Vore.

Η δρ. Holly Oxhandler, συν-οικοδέσποινα του Vore και συνεργάτιδα πρύτανης στο Diana Garland School of Social Work στο Πανεπιστήμιο Baylor, δήλωσε ότι ο Austin μπορούσε να «αισθανθεί όταν οι άλλοι χρειάζονταν χαρά ή ελπίδα» ή «συμπόνια».

«Και ήταν τόσο καλός στο να υπενθυμίζει στους ανθρώπους την εικόνα του Θεού μέσα τους», είπε η Oxhandler.

Η εκστρατεία GoFundMe αναφέρει ότι τα χρήματα θα διατεθούν για τη σύζυγο και τα παιδιά του Steve Austin, καθώς «θα περάσουν δύσκολες εβδομάδες και μήνες το επόμενο διάστημα». Σε μια δημοσίευση στο GoFundMe, η σύζυγός του Lindsey έγραψε ότι «η καρδιά μου είναι συγκλονισμένη από την έκχυση της αγάπης με τόσο απτό τρόπο.»


  • Γραμμή 1018 (24ωρη) για την αυτοκτονικότητα
  • ΛΟΑΤΚΙ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο είναι εκτός λειτουργίας. Παρακολουθείτε τις εξελίξεις για την επαναλειτουργία της εδώ)
  • Γραμμή 10306 για τον κορονοϊό
  • Γραμμή 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (24ωρη)
  • Γραμμή 1595 για ζητήματα αστεγίας
  • Γραμμή 15900 (24ωρη) για την έμφυλη βία