Ένας αμφιφυλόφιλος νεαρός αυτοκτόνησε μετά από τον online διασυρμό του από συμμαθητές του και οι αρχές αρνούνται να αποδώσουν κατηγορίες στα άτομα, που του έκαναν outing.

O 16χρονος Τσάνινγκ Σμιθ, από το Μάντσεστερ του Τενεσί είχε εκμυστηρευτεί σε μερικούς φίλους του ότι ήταν αμφιφυλόφιλος. Μετά από μια διαφωνία του με έναν συμμαθητή του, εικόνες που έδειχναν μηνύματα σεξουαλικής φύσεως μεταξύ του Σμιθ και ενός άλλου αγοριού αναρτήθηκαν στο Snapchat και στο Instagram.

Μετά από αυτό, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ο Σμιθ έδωσε τέλος στη ζωή του.

Φωτογραφία του 16χρονου Τσάνινγκ Σμιθ (Εικόνα: News Channel 5)

Η οικογένεια του από τότε πιέζει τον εισαγγελέα της Κόφι Κάουντι, Κρεγκ Νορθκοτ, να αποδώσει κατηγορίες στα νεαρά άτομα, που έκαναν outing στο παιδί τους, αλλά φοβούνται ότι αυτό δε θα συμβεί εξαιτίας του αντι–ΛΟΑΤΚΙ παρελθόντος του εισαγγελέα.

Στο παρελθόν ο εισαγγελέας αυτός είχε δεχτεί κριτική, επειδή είχε δηλώσει ότι δε θα αναλαμβάνει υποθέσεις ΛΟΑΤΚΙ+ ενδοοικογενειακής βίας, διότι «δεν αναγνωρίζει αυτού του είδους γάμο» .

Παρά τις πιέσεις των γονιών του Σμιθ, ο Νορθκοτ δήλωσε στις 26 Νοεμβρίου ότι μετά από την ολοκλήρωση των ερευνών και αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία που είχε, αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κάποια πιθανή αιτία, που να δείχνει ότι έχει διαπραχθεί κάτι εγκληματικό στο πλαίσιο του δυσάρεστου αυτού γεγονότος. Επομένως, «δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον των ανήλικων ατόμων» που συμμετείχαν στο outing του Σμιθ.

Η οικογένεια του Σμιθ, δεν κατηγόρησε ευθέως τον Νορθκοτ γι’ αυτή την απόφαση, αλλά ζητάει νομοθετικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να υπάρξουν νόμοι για να μπορούν να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε ανήλικους σε περιπτώσεις σαν κι αυτές που οδήγησαν τον Σμιθ στην αφαίρεση της ζωής του.