Ένα αντίδοτο από την ατελείωτη φρίκη του 2022 είναι αυτή η είδηση, όπου ένα κοριτσάκι πλησίασε έναν γκέι για να του δώσει την πιο γλυκιά νότα χαράς και αισιοδοξίας, κατά τη διάρκεια του Manchester Pride. 

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στη βορειοδυτική πόλη το Σάββατο (27 Αυγούστου) σε μια εκθαμβωτική γιορτή διαφορετικότητας και αγάπης. 

Και φαίνεται ότι ένα νεαρό κορίτσι μπήκε στο πνεύμα, μοιράζοντας αξιολάτρευτους φακέλους στα άτομα που περήφανα συμμετείχαν στο Pride. 

Ο τραγουδιστής Jack Remmington μοιράστηκε στο Twitter φωτογραφίες ενός μικρού φακέλου με πουά και με αυτοκόλλητο ουράνιο τόξο σε σχήμα καρδιάς. Μέσα έγραφε: «Με κάνεις να νιώθω τόσο περήφανη, χαρούμενο Pride». 

«Ένα κοριτσάκι, όχι μεγαλύτερο από περίπου επτά ετών, μας πλησίασε στο Manc Pride και μου το έδωσε και τώρα είμαι κομμάτια», έγραψε ο Ρέμινγκτον στο Twitter. 

Ο Ρέμινγκτον είπε ότι του δόθηκε ο φάκελος κατά την πορεία για το George House Trust, μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει άτομα που ζουν με τον ιό του HIV. 

Λαμβάνοντας υπόψη τη ζοφερή ζωή του 2022 σήμερα, από το πώς οι τρανς άνθρωποι δέχονται σχεδόν συνεχείς επιθέσεις, μέχρι τους αυξανόμενους αντί-ΛΟΑΤΚΙ νόμους, το πνεύμα του μηνύματος του κοριτσιού έλιωσε τις καρδιές εκατοντάδων χρηστών. 

Η πρόοδος των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε απότομη πτώση εδώ και χρόνια, σύμφωνα με μια ομάδα παρακολούθησης που κάνει ετήσια αξιολόγηση των νόμων για την ισότητα και την κοινωνική ανοχή των ευρωπαϊκών χωρών. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο κάποτε ήταν στην κορυφή του «Χάρτη του Ουράνιου Τόξου» της ILGA-Europe, αλλά έκτοτε έχει πέσει κατακόρυφα από την πρώτη θέση το 2014 στη 14η το 2022. 

Η ILGA-Europe επεσήμανε τις αρνήσεις της κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει τη νομοθεσία για την αναγνώριση φύλου και να απαγορεύσει τη θεραπεία μεταστροφής. 

Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC), κατηγορήθηκε, επίσης, από την ILGA-Europe ότι απέτυχε να προστατεύσει την κοινότητα. Το EHRC αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερο κριτική για την τρανσφοβία, από τις οδηγίες που έχει εκδώσει έως τις αμφιλεγόμενες απόψεις των διοικητικών του, που ώθησαν ορισμένα στελέχη του ECHR να παραιτηθούν.