Αυστραλία: Έλληνας ιερέας κατηγορείται για χρήση του Grindr

14/06/2023
από
Ένας ελληνορθόδοξος ιερέας στη Μελβούρνη τέθηκε προσωρινά σε αργία μετά από ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιούσε το Grindr, γνωστό dating app, για να γνωρίζει άνδρες. Πέρα από αυτό, κατηγορείται ότι έλαβε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» σε δωρεές.

Ο ιερέας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, κατηγορήθηκε ότι έλαβε «εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια» σε δωρεές από ηλικιωμένους ενορίτες και ότι χρησιμοποίησε την γκέι εφαρμογή γνωριμιών, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Advertiser.

Η εφημερίδα «Νέος Κόσμος» επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον “κατηγορούμενο” διέψευσε το δημοσίευμα και υποστήριξε ότι επρόκειτο για κλοπή ταυτότητας.

Σε ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης, η Αρχιεπισκοπή ανέφερε ότι διεξάγει εμπιστευτική εσωτερική έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς.

Η εφημερίδα Advertiser ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας χρησιμοποιούσε το Grindr για να συνομιλεί με άνδρες και να τους στέλνει γραφικές περιγραφές σεξουαλικών πράξεων και πορνογραφικές εικόνες.

Το δημοσίευμα ισχυρίστηκε ότι είχε αποκτήσει βίντεο παρακολούθησης που κατέγραψε ιδιωτικός ερευνητής και το οποίο έδειχνε πολλούς άνδρες να επισκέπτονται το σπίτι του ιερέα στο Seacombe Gardens στην Αδελαΐδα. Η αναφορά υποστήριξε ότι ένας από τους άνδρες επιβεβαίωσε ότι το πρόσωπο που συνάντησαν ήταν ο ιερέας.

Η φωτογραφία του προφίλ και ο λογαριασμός στην εφαρμογή γνωριμιών έχουν έκτοτε διαγραφεί.

Οι ενορίτες της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στη Noarlunga της Νότιας Αυστραλίας μίλησαν για την υπεράσπιση του ιερέα εν μέσω ισχυρισμών ότι ζούσε μια άθλια διπλή ζωή.

«Είναι καλός άνθρωπος», δήλωσε ένας ενορίτης στην εφημερίδα The Advertiser μετά την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία της Noarlunga.

Ο συνάδελφος ιερέας στην εκκλησία της Noarlunga, δήλωσε ότι ήταν «σοκαρισμένος» από τους ισχυρισμούς, αλλά αρνήθηκε ότι είναι αληθινοί, καθώς η συμπεριφορά του ιερέα που κατηγορείται ήταν «πάντα κατάλληλη».

«Αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος δεν μπορείς να το κρύψεις», είπε και πρόσθεσε ότι αν οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, ο ιερέας «θα πρέπει να αποκηρυχθεί».
Δες και αυτό!