Αυστραλία: Αποχωρούν από τον αγώνα επειδή δε θέλουν να φορέσουν μια pride φανέλα

0
584
Αντίδραση επτά παικτών στο Εθνικό Πρωτάθλημα (National Rugby League – NRL) της Αυστραλίας λόγω μιας φανέλας στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Οι επτά παίκτες αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν έναν κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους λόγω της απόφασής της να φορέσουν pride φανέλα. Οι Manly Warringah Sea Eagles θα είναι η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα που θα φορέσει εμφάνιση που προωθεί τη συμμετοχή των ΛΟΑΤΚΙ στο άθλημα αναφέρει το BBC. To σύνθημά της είναι: «Εγώ, εσύ, όλοι στο Πρωτάθλημα».

Ορισμένοι παίκτες λένε ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους και αντιτίθενται στην κίνηση επικαλούμενοι θρησκευτικούς και πολιτισμικούς λόγους, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από τη στάση τους, αλλά σέβεται την απόφασή τους. «Δεν θέλουμε αυτοί οι παίκτες να είναι παρίες, αλλά ως σύλλογος γιορτάζουμε και υποστηρίζουμε τους πάντες», είπε ο Σκοτ Πεν στην Sydney Morning Herald.

«Δεν θα τους αναγκάσουμε να παίξουν, αλλά επιμένουμε στη φανέλα και είμαστε αφοσιωμένοι στη συμπεριληψιμότητα» πρόσθεσε.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε επαίνεσε τη Manly για τη στάση τη\ς. «Είναι σημαντικό στην αυστραλιανή κοινωνία να σεβόμαστε τον καθένα γι’ αυτό που είναι», είπε.