Εδώ και λίγες μέρες η Ευρώπη, η Ασία και η Λατινική Αμερική βλέπει πριν το άνοιγμα τους στην Αμερική, μια ταινία που περιμέναμε καιρό… τους “Εκδικητές” (“Avengers”).

Τα πρώτα μάλιστα εισπρακτικά στοιχεία της ταινίας είναι εντυπωσιακά, με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 180 εκατομμύρια δολάρια, τις πρώτες 5 ημέρες προβολής της.

Οι “Εκδικητές” είναι η δεύτερη πιο σημαντική ταινία, φέτος, με ήρωες κόμικς, μετά το “The Dark Knight Rises” που θα δούμε στα τέλη Αυγούστου.

Ποιοι είναι οι Εκδικητές; Είναι η ομάδα – ναυαρχίδα της Marvel, στην οποία συμμετέχουν οι πιο δημοφιλείς της ήρωες.

Στην κινηματογραφική version θα δούμε τους Iron Man, Thor, Captain America, Black Widow, The Hulk, Nick Fury και Hawkeye. Στο καστ πρωταγωνιστούν αντίστοιχα οι: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Χέμσγουερθ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιοχάνσον, Μαρκ Ράφαλο, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και Τζέρεμι Ρένερ.

Η ταινία αποτελεί μια κινηματογραφική στιγμή που περιμένει πάρα πολύ κόσμος, με πρώτους και καλύτερους τους απανταχού κομικάδες. Φανταστείτε ότι το κόμικ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τίτλους εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ είναι η πρώτη φορά που ταινία μεγάλου μήκους συγκεντρώνει σε μια ιστορία τόσους πολλούς σούπερ ήρωες.

Σε όλα τα παραπάνω, να προσθέσουμε στο μείγμα και τον (προσωπικό μας) κρυφό άσσο που δεν είναι άλλος από τον Τζος Γουίντον, τον δημιουργό της cult σειράς “Buffy the Vampire Slater”, ο οποίος υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία.