Άτομα χρησιμοποιούν το Grindr για να δικτυωθούν

21/08/2023
από
Μπορεί το Grindr να μην είναι το πρώτο μέρος που σας έρχεται στο μυαλό όταν ψάχνετε δουλειά, αλλά περίπου το ένα τέταρτο των χρηστών δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή μόνο για σεξ – τη χρησιμοποιούν επίσης για να δικτυωθούν.

Το γκέι dating app είναι σίγουρα περισσότερο γνωστό για το ότι βοηθάει τους χρήστες να βρουν γρήγορα ταίρια, αλλά ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος του Grindr λέει ότι έχει χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για την ανίχνευση νέων υπαλλήλων.

Ο George Arison δήλωσε στη Wall Street Journal ότι έχει προσωπικά «προσλάβει ή είχε επαγγελματική σχέση με αρκετούς ανθρώπους» που γνώρισε όλα αυτά τα χρόνια στην εφαρμογή. «Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να δικτυωθούν μέσω του Grindr», πρόσθεσε.

Η εφαρμογή διεξήγαγε έρευνα στους χρήστες της και διαπίστωσε ότι «περίπου το 25% των χρηστών μας δηλώνουν ότι μία από τις βασικές τους δραστηριότητες στο Grindr είναι να δικτυωθούν», ανέφερε το Insider.

«Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας για να γνωρίσουν νέους ανθρώπους στην περιοχή τους και σε νέες πόλεις και έχουμε επίσης πολλές ανεπίσημες αποδείξεις ότι οι άνθρωποι κάνουν συνδέσεις που οδηγούν σε επαγγελματικές ευκαιρίες, όπως θέσεις εργασίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Grindr.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εφαρμογή έχει κατασκευαστεί για να διευκολύνει μια γρήγορη σύνδεση με ένα άλλο άτομο. Υπάρχει η επιλογή να είναι ανοιχτή σε NSFW φωτογραφίες και οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται χρήσιμες πληροφορίες, όπως αν είναι top ή bottom και αν ψάχνουν κάποιον άμεσα.

Παρόλα αυτά, η εφαρμογή δεν είναι μόνο για σεξ, καθώς οι χρήστες συνδέονται για διάφορα είδη πραγμάτων – συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών εργασίας.

Ανοιχτό σε ευκαιρίες

 Ο Brandon Tamayo, ένας 30χρονος ειδικός στην Αρχή Μεταφορών του Σικάγο, δήλωσε στη Wall Street Journal ότι προσπαθεί ενεργά να προσλάβει άτομα μέσω Grindr.

Άλλοι χρήστες έχουν μοιραστεί τις «σουρεαλιστικές» εμπειρίες τους στην εφαρμογή.

«Δικτυώνομαι στο Grindr hahahahahahahahahha αυτό είναι πιο σουρεαλιστικό από κάθε περίεργο σεξουαλικό μήνυμα που έχω λάβει ποτέ», έγραψε ένας χρήστης στο X, συνοδευόμενο από ένα στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει έναν ανώνυμο χρήστη να του προσφέρει συνέντευξη για δουλειά.

Ένας άλλος έγραψε: «Όχι εγώ που παίρνω μια πιθανή θέση δικηγόρου μέσω δικτύωσης στο Grindr».

Άλλες εφαρμογές γνωριμιών δεν βλέπουν με τόση ευγένεια την προοπτική της ανάμειξης της εργασίας με την ευχαρίστηση.

Το Tinder έχει κατευθυντήριες γραμμές για την κοινότητα που συμβουλεύουν τους χρήστες να «κάνουν προσωπικές συνδέσεις, όχι επιχειρηματικές».

Η εταιρεία άρχισε επίσης να αφαιρεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα βιογραφικά της για να σταματήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πουλήσουν πράγματα ή να αυξήσουν τους ακόλουθους τους στα social media.
Δες και αυτό!