Αθώος ο Νίκος Νικολόπουλος για τις ομοφοβικές του δηλώσεις

08/11/2020
από

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος για τα όσα είχε δηλώσει δημόσια περί της ομοφυλοφιλίας. Το πάλαι ποτέ μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα της Ν.Δ. και ακολούθως των ΑΝ.ΕΛ. δικαζόταν μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του οι ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις Athens Pride, Thessaloniki Pride και Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας.

Οι οργανώσεις είχαν κινηθεί νομικά εναντίον του το 2016, κατηγορώντας τον για ομοφοβικά σχόλια στην εκπομπή του Alpha TV «Αυτοψία», και υποκίνηση «σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους».

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου.

Ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος μετά την αθωωτική απόφαση ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Αθώος! Αυτή είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης, αφού όσα υποστηρίζω για την ομοφυλοφιλία είναι όσα υποστηρίζει η Αγία Γραφή, οι κανόνες των οικουμενικών Συνόδων, οι διδαχές των Αποστολών και των Πατέρων. Ασφαλώς και δεν είναι ούτε ρατσιστικά, ούτε υποκινούν βία σε βάρος οποιουδήποτε!
Δες και αυτό!