«Αθώοι» και από το Πειθαρχικό οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί για το φόνο του Ζακ

0
89

Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την «πλήρη αθώωση» των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. για το δεύτερο λιντσάρισμα στον άτυχο ακτιβιστή, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την παράδοση αστυνομικής ατιμωρησίας στην Ελλάδα.

Νέα προκλητική απόφαση βγάζει «λάδι» τους αστυνομικούς, που μαζί με τους δύο καταστηματάρχες βρέθηκαν στο εδώλιο για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, πριν τέσσερα χρόνια στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος.

Παρά τα βίντεο, που δείχνουν υλικό που δείχνει τους κατηγορούμενους να χτυπούν το αιμόφυρτο και ακινητοποιημένο στο έδαφος θύμα, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ότι είναι αθώοι και δεν τους επέβαλε καμία ποινή, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση της ατιμωρησίας των αστυνομικών οργάνων στη χώρα μας.

Μάλιστα, αναφέρει πως η απόφαση αποτελεί δικαίωση των «συναδέλφων και των οικογενειών τους που επί μακρό χρονικό διάστημα διαχειρίστηκαν υπομονετικά κάθε ταλαιπωρία, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις βίωσαν ακόμη και τον δημόσιο διασυρμό, αποτελεί δικαίωση για την κοινωνία που στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία αλλά και το Σωματείο μας, που διαχρονικά στέκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων που τιμούν την στολή τους και το Σώμα, αποτελεί όμως και δικαίωση μιας γυναίκας δικηγόρου, της κυρίας Βαρελά, που πίστεψε και πάλεψε πραγματικά για την αθωότητά τους».

Άλλωστε, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής από την πρώτη στιγμή πίστευε στην αθωότητά τους και γι’ αυτό ανέλαβε την οικονομική τους στήριξη.

πηγή: efsyn.gr