Νέα περιστατικά αστυνομικής βίας σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από 14 φοιτητές, οι οποίοι κατηγορούνται για παλαιότερη υπόθεση κατάληψης στο Πολυτεχνείο.

Βίντεο δείχνουν την κλιμάκωση της έντασης και την αγριότητα με την οποία επιτέθηκαν τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες διαψεύδοντας το αφήγημα της αστυνομίας, που ισχυρίστηκε ότι η ίδια δέχτηκε επίθεση.

Ένα απ΄αυτά δείχνει ένα άνδρα των ΜΑΤ να σπάει το τζάμι ενός καταστήματος. Στο βίντεο ακούγονται εργαζόμενοι και πελάτες να του φωνάζουν αλλά και μια κοπέλα να τον ρωτάει «τι κάνεις, είσαι τρελός»; «Τρελός είμαι, ναι» απαντάει ο ίδιος. Μία γυναίκα τραυματίστηκε στο χέρι.

 

 

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κατά τη γνώμη σας δηλαδή, πρέπει να κάθονται οι αστυνομικοί να τις τρώνε και να σκοτώνονται από τραμπούκους? Τότε γιατί την έχουμε την αστυνομία? Να επικρατήσει αναρχία να ησυχάσετε… Συμφωνώ ότι πολλές φορές οι αστυνομικοί υπερβαίνουν των αρμοδιοτήτων τους. Αλλά όταν είναι περικυκλωμένοι από εξαγριωμένους διαμαρτυρόμενους, τι θέλετε να κάνουν? Έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί δεκαδες αστυνομικοί. Δεν σας είδα να κάνετε συλλαλητήρια ή εκδηλώσεις μνήμης γι’ αυτούς. Έλεος πια με την υποκρισία. Όταν τα βρίσκετε σκούρα, την Αστυνομία φωνάζετε, όχι τον τραμπούκο για να σας σώσει από τα χέρια ληστών.

Comments are closed.