Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις που έλαβε στο διαδίκτυο μία μητέρα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε μια συζήτηση για τη σεξουαλικότητα του γιου της. 

Η γυναίκα αποφάσισε να γράψει στο δημοφιλές subreddit «AITA» στο Reddit για να εξηγήσει το οικογενειακό της δράμα.

Εξήγησε ότι είναι προφανές στον σύζυγό της και στην ίδια ότι ο γιος τους είναι γκέι. Αντί όμως να μπει στη διαδικασία να δώσει στο παιδί της τον χώρο του και τον χρόνο του, επέλεξε να τον προκαλέσει.

«O 17χρονος γιος μου είναι προφανώς στην ντουλάπα τους τελευταίους επτά μήνες. Λοιπόν, ο γιος μου είναι αρκετά αρρενωπός/straight acting, αν αυτό έχει νόημα, όμως είναι εμφανές ότι έχει έναν φίλο τους τελευταίους επτά μήνες», έγραψε.

«Μερικές φορές μιλάει σαν μωρό με αυτό το αγόρι, το αγκαλιάζει όλη την ώρα, το έχει αποκαλέσει όμορφο, μοιράζεται ρούχα, κάθονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο σε σημείο που βασικά αγκαλιάζονται, κλείνει την πόρτα του υπνοδωματίου του όταν είναι μαζί του (δεν το κάνει με άλλους φίλους), τον βλέπει κάθε μέρα, του αγοράζει δώρα και τους τελευταίους επτά μήνες μυρίζει πάντα υπέροχα, φτιάχνει πολύ όμορφα τα μαλλιά του και ντύνεται καλύτερα, μεταξύ άλλων», συνέχισε.

Η μαμά συνέχισε εξηγώντας ότι ρώτησε τον γιο της αν σκοπεύει να «προσκαλέσει τον σύντροφό του στο ταξίδι τους. Εκείνος ένιωσε άβολα και είπε “δεν είναι αστείο”. Τον ρώτησα τι εννοούσε και μου είπε “είμαι στρέιτ, αυτό είναι δεν είναι αστείο”».

«Γέλασα και όταν κατάλαβα ότι μιλούσε σοβαρά, άρχισα να γελάω ακόμα πιο δυνατά».

«Του είπα ότι ήταν προφανώς σε σχέση με έναν άντρα και ότι δεν έκανε πολύ καλή δουλειά στο να το κρύψει, συγκινήθηκε και μου ζήτησε μην το πω στον μπαμπά του (ο σύζυγός μου το ξέρει ήδη, όπως είπα ότι ήταν προφανές). Μετά αναστατώθηκε που τον έκανα να μιλήσει γι΄αυτό ενώ δεν ήταν έτοιμος και δεν μου έχει πει λέξη εδώ και κάποιες μέρες».

Αναρωτήθηκε λοιπόν, αν η προσέγγισή της ήταν λάθος.

Την ανάρτησή της σχολίασαν περίπου 4.000 άτομα. Τα περισσότερα απ΄αυτά της έγραψαν ότι η συμπεριφορά της ήταν «αναίσθητη».

«Όταν ήμουν 17 ετών και έβλεπα τηλεόραση με τους γονείς μου, ο μπαμπάς μου γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε “ξέρεις ότι θα ήταν εντάξει αν ήσουν ομοφυλόφιλος, σωστά;», της απάντησε ένα άτομο. «Γέλασα, είπα εντάξει και συνέχισα τη μέρα μου. Τους επόμενους έξι μήνες, άρχισα να αναρωτιέμαι. Πέρασαν αρκετά χρόνια ακόμα μέχρι να αποκαλέσω άνετα τον εαυτό μου bi και να κάνω coming out σε φίλους και συγγενείς. Νομίζω ότι πρέπει να έδωσα κάποια ερεθίσματα στους γονείς μου για να μου μιλήσει ο πατέρας μου έτσι – αλλά σε καμία χρονική στιγμή δεν υπέθεσε ή έκανε σχόλια που να υπαινίσσονται, τίποτα. Μου δόθηκε χρόνος και χώρος για να καταλήξω μόνο μου σε αυτό το συμπέρασμα».

«Το πήρες αυτό από τον γιο σου», συνέχισε. «Αντί να πεις κάτι τύπου: “σε αγαπάμε ανεξάρτητα…”, τον ανάγκασες να αντιμετωπίσει αυτή την ταυτότητα πριν νιώσει έτοιμος».

«Πρώτον, ζήτα συγγνώμη που γέλασες. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις σου, είναι αγενές και πιθανότατα τον έκανε να νιώθει ΤΟΣΟ υποτιμημένος», έγραψε ένας άλλος χρήστης. «Δεύτερον, ζήτα συγγνώμη που υπέθεσες την ταυτότητά του και προσπάθησες να τον ενημερώσεις γι΄αυτή. Τρίτον, εξήγησε ότι η υπόθεσή σου βασίστηκε απλώς στο πώς αντιλαμβάνεσαι τη δυναμική της σχέσης του με αυτό το αγόρι και ότι συνειδητοποιείς τώρα ότι οι μόνοι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις για το τι είναι ή δεν είναι ο ένας για τον άλλον είναι οι δύο τους».

Υπήρχαν πάντως κι αυτοί που υπερασπίστηκαν την αντίδραση της μητέρας.