64974-144330Η βάπτιση της μικρής Ούμα από την Αργεντινή θα μείνει αξέχαστη για δύο λόγος. Πρώτον, γιατί αν και το όμορφο κοριτσάκι ανήκει σε ένα ομόφυλο ζευγάρι γυναικών βαπτίστηκε σε Καθολική Εκκλησία (το Βατικανό τάσσεται εναντίον του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών και προβλέπει ότι μόνο όσα παιδιά προέρχονται από νόμιμο γάμο μπορούν να βαπτιστούν) και δεύτερον, γιατί είχε ως νονά του την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ.

Το μυστήριο τελέστηκε εχθές στον Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα από τον ιερά Κάρλος Βάρας και υπό το βλέμμα των γονιών της 2,5χρονης Ούμα, Καρίνα Βιλαροέλ και Σολιντάντ Ορτίζ. Η πρόεδρος Φερνάντεζ δεν παρέστη αυτοπροσώπως στην τελετή, έστειλε όμως έναν εκπρόσωπό της.

Οι ευτυχισμένες μητέρες δήλωσαν:

«Ο πατέρας Βάρας μας είπε ότι περίμενε ένα τέτοιο ζευγάρι σαν κι εμάς, ομοφυλόφιλο και έτσι ήρθαμε και μας αποδέχτηκε. Πραγματικά φαίνεται πως σημειώνεται μια κοινωνική αλλαγή στον καθολικισμό ώστε ο πατήρ να αποδεχτεί να βαφτίσει το μωρό ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού».

Από το 2010 και επί προεδρίας της Κριστίνα Κίρχνερ η Αργεντινή έχει νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ο πάπας Φραγκίσκος, αργεντινικής καταγωγής και τότε αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, είχε ταχθεί ενάντια σε αυτόν τον νόμο.

«Ζητήσαμε από την πρόεδρο να γίνει η νονά της Ούμα, επειδή αυτός είναι ένας τρόπος να ευχαριστήσουμε τόσο αυτή όσο και τον πρώην πρόεδρο Νέστορ Κίρσνερ για αυτή τη νομοθεσία που έδωσε δικαιώματα σε όλα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!