Αποβολή μαθήτριας για ομοφοβικό μπλουζάκι | Απειλεί ο πατέρας-ιερέας

15/09/2020
από
ομοφοβικό μπλουζάκι
ομοφοβικό μπλουζάκι

Ο πατέρας ενός εφήβου κοριτσιού, που στάλθηκε στο σπίτι από τη διεύθυνση του σχολείου, επειδή φορούσε ομοφοβικό μπλουζάκι, λέει ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματα της πρώτης τροποποίησης της κόρης του. Τώρα, «σκέφτεται να κινηθεί νομικά» .

Ομοφοβικό κήρυγμα

Ο πατέρας της μαθήτριας, στον ελεύθερο χρόνο του διαμαρτύρεται για τις drag queens, και κηρύττει ότι οι ΛΟΑΤΚ άνθρωποι «θέλουν να απαγάγουν τα παιδιά σας» .

«Δεν είναι δίκαιο» , είπε ο πάστορας Rich Penkoski, «ότι του είπε ότι δεν μπορεί να φορέσει αυτό το μπλουζάκι και άλλοι άνθρωποι μπορούν να φορούν τα πράγματα που φορούν» .

«Βασικά λογοκρίθηκε» , παραπονέθηκε.

Το περιστατικό

Η κόρη του Penkoski, η Brielle, πήγε στο Livingston Academy, ένα δημόσιο σχολείο στο Τενεσί, στις 25 Αυγούστου φορώντας ένα μαύρο ομοφοβικό μπλουζάκι που έλεγε, «Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ» με μεγάλα κεφαλαία γράμματα, και με αναφορά στο εδάφιο 1 προς Κορινθίους 6: 9-10. Αυτό το απόσπασμα της Βίβλου ερμηνεύεται συχνά ως αναφορά στην παιδεραστία και την πορνεία.

Σύμφωνα με τον πατέρα της, η Brielle στάλθηκε στον διευθυντή, Richard Melton. Εκείνος,  με τη σειρά του την έστειλε σπίτι, επειδή το ομοφοβικό μπλουζάκι της είχε «σεξουαλική υποδήλωση» .

Ποιος είναι ο πατέρας-ιερέας

Ο Penkoski – ο οποίος διευθύνει την ομάδα “Warriors for Christ” που διαμαρτύρεται για το Drag Queen Story Hours και δημοσιεύει βίντεο κατά της ΛΟΑΤΚ κοινότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – είπε ότι ο ισχυρισμός του διευθυντή ήταν λάθος. Υπάρχει ένας δάσκαλος στο σχολείο με ένα αυτοκόλλητο με το ουράνιο τόξο που δηλώνει: “Διαφορετικότητα, χωρίς αποκλεισμούς, αποδοχή, υποδοχή ασφαλούς χώρου για όλους» . Εκείνος, όμως το βλέπει ως σεξουαλικό μήνυμα που το σχολείο επιτρέπει.

Ο Penkoski είπε στην Christian Post ότι πρόκειται για «ζήτημα πρώτης τροποποίησης» και σημειώνει ότι ο ιερέας «σκέφτεται να κινηθεί νομικά» .

Είπε ότι η κόρη του απλώς αποφάσισε ό, τι «ήθελε μόνη της» .

«Βλέπω παιδιά να περπατούν με το σύμβολο του pride στα παπούτσια και στα ρούχα τους και δεν κουνιέται φύλλο» , είπε ο Penkoski.

«Αλλά αν ένας Χριστιανός εμφανιστεί εκεί και επαναλάβει αυτό που λέει η Βίβλος, θεωρείται μισαλλόδοξος» , πρόσθεσε. Ωστόσο, το μπλουζάκι της κόρης του δεν ήταν ένα απόσπασμα που πάρθηκε από τη Βίβλο.

Trevor

Σύμφωνα με το έργο Trevor, τα κουήρ έφηβα άτομα έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας, σε σύγκριση με τις/τους ετεροφυλόφιλες/ους ομολόγους τους. Μια μελέτη νωρίτερα φέτος διαπίστωσε ότι τα ΛΟΑΤΚ έφηβα άτομα που αυτοκτόνησαν ήταν πιο πιθανό να έχουν εκφοβιστεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Ο Penkoski είναι συχνά εξοργισμένος. Το 2018, ήταν θυμωμένος που η κόρη του μάθαινε αραβική καλλιγραφία σε ένα άλλο σχολείο στη Δυτική Βιρτζίνια.

«Είδα τη γραφή, που το περιεχόμενο ήταν μία σαχάντα στα Αραβικά. Η δικαιολογία ήταν η καλλιγραφία» , είπε ο Penkoski εκείνη την εποχή. «Ήμουν τύπου: «Ουάου! Ω! Ουάου!»Πρώτα απ’ όλα, η καλλιγραφία εφευρέθηκε στην Κίνα 3.000 χρόνια πριν από τον Μωάμεθ. Το γεγονός ότι προσπαθούσαν να κάνουν την κόρη μου να το γράψει αυτό ήταν που με αηδίασε» .

Τόσο ο δάσκαλος όσο και το σχολείο επέμειναν ότι η δραστηριότητα ήταν «προαιρετική» . Όμως, ο Penkoski ήταν ακόμα εξοργισμένος, λέγοντας ότι η τάξης δεν είχε για τον Χριστιανισμό «στίχους από τη Βίβλο, απαγγελίες των Δέκα Εντολών, ή την Προσευχή του Κυρίου» .

Το 2017, ο Penkoski ήταν εξοργισμένος, επειδή η άλλη κόρη του είδε ένα μουσικό βίντεο στο σχολείο που απεικόνιζε τις δυσκολίες ενός mαύρου, γκέι εφήβου. Ήθελε το σχολείο να έχει «μια φόρμα opt-out όπου να μπορεί να επιλέξει αν θα παρακολουθήσει κάτι ή όχι το παιδί» .
Δες και αυτό!