Απολύθηκε Βρετανός αστυνομικός για ομοφοβικές και ρατσιστικές αναρτήσεις

10/08/2020
από

Ένας Βρετανός αστυνομικός στην υπηρεσία επιβολής του νόμου του Λονδίνου, στη Μητροπολιτική Αστυνομία, απολύθηκε «χωρίς προειδοποίηση» αφού έκανε πολλές ρατσιστικές και ομοφοβικές αναρτήσεις και σχόλια, σε μια ακροδεξιά ομάδα στο Facebook.

Photo by Dan Kitwood/Getty Images

Ο αστυνομικός Gus Mirams έκανε ανάρμοστα σχόλια, μπροστά σε δύο πολίτες και έναν φρουρό ασφαλείας το 2019.

Επιπλέον, φέρεται να είχε συνεργαστεί με μια ομάδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που συνδέεται με τη Britain First, μια περιθωριακή ομάδα που πιστεύει ότι ο λευκός χριστιανικός πολιτισμός απειλείται από το Ισλάμ.

Η ομάδα εμφανίστηκε το 2011 ως παρακλάδι του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος, εκφράζοντας αντι-μεταναστευτικό περιεχόμενο και εκφράζοντας ακραία ξενοφοβία. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το BBC, διαπιστώθηκε ότι οι ενέργειες του Mirams ισοδυναμούσαν με σοβαρό παράπτωμα, και απολύθηκε χωρίς προειδοποίηση. Ο αστυνομικός έκανε διαδικτυακά «ομοφοβικά» σχόλια σχετικά με αστυνομικούς που παρευρίσκονταν σε Pride.
Η τριήμερη ακρόαση, είπε ο Met, πραγματοποιήθηκε πίσω από τις πόρτες «λόγω της τρέχουσας πανδημίας COVID-19» .

Ο Mirams πέρασε από τριήμερη ακρόαση, κεκλεισμένων των θυρών «λόγω της τρέχουσας πανδημίας COVID-19» . Ο Mirams δημοσίευσε διάφορα «προσβλητικά σχόλια» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως απάντηση σε ειδήσεις που αφορούσαν αστυνομικούς, που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις Pride στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιτροπή άκουσε επίσης ότι το περιστατικό της 15ης Ιουλίου 2019 συνέβη, ενώ ο Mirams ήταν σε περιορισμένα καθήκοντα, όταν σε μια δημόσια γκαλερί άρχισε να κάνει «ομοφοβικά και φυλετικά προσβλητικά σχόλια» που ακούστηκαν από πολίτες και από την ασφάλεια ασφάλεια. Λόγω αυτού, η επιτροπή αποφάσισε ότι η συμπεριφορά του Miriams παραβίαζε τα πρότυπα ισότητας και διαφορετικότητας. Και στις δύο περιπτώσεις, τα σχόλιά του «θα μπορούσαν λογικά να θεωρηθούν καταχρηστικά, καταπιεστικά, ή προσβλητικά και δεν αντιμετώπισε με δικαιοσύνη, σεβασμό και αμεροληψία, ορισμένες ομάδες πληθυσμού» , ανέφερε η επιτροπή.

Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του Miriams «φέρεται να ισοδυναμεί με σοβαρό παράπτωμα, που είναι τόσο σοβαρό, ώστε να δικαιολογεί την απόλυσή του» .
Δες και αυτό!