Τις θυμάστε τις «Σέρρες» την εξαιρετική (γκέι) κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη που δυστυχώς έπρεπε να έχεις πρόσβαση στο συνδρομητικό κανάλι του ANT1 για να την παρακολουθήσεις; 

Οι ουρανοί άνοιξαν και από αυτή την Τετάρτη (22 Μαρτίου) θα προβάλλεται στις 21:00 μέσα από τη – μη συνδρομητική – συχνότητα του καναλιού. Συγκεκριμένα, η σειρά θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μέσα από τη σειρά, ο Γιώργος Καπουτζίδης μάς ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις «Σέρρες», για να διηγηθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μια ιστορία που αγγίζει το ελληνικό κοινό. Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της σειράς, πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύοντας διαφορετικές γωνιές της πόλης των Σερρών.

Οι «Σέρρες» του Καπουτζίδη και το ταξίδι ενός -επιτέλους- γκέι Οδυσσέα

Είναι, επίσης, εξαιρετικά σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι «Σέρρες» καταφέρνουν να μιλήσουν για τη ζωή ενός γκέι ατόμου στην ελληνική κοινωνία, χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία να τραυματίσουν (τις ήδη τραυματισμένες) ταυτότητές μας. Και το καταφέρνουν εστιάζοντας απλά στον πρωταγωνιστή (Οδυσσέα), στις σκέψεις του και στο ταξίδι του να γνωρίσει καλύτερα τον πατέρα του (ίσως και τον εαυτό του). Και όλα αυτά σε μια πραγματικότητα που υπάρχει το Grindr, οι vers, τα γκέι φιλιά, οι ντουλάπες (πραγματικές και μη) και κυρίως το χιούμορ. Όχι αυτό που σεφερλίζει και κακοποιεί, αλλά το άλλο που αποδυναμώνει την όποια αναφορά σε ομοφοβία και δε σε κάνει να σφίγγεις το μαξιλάρι κάθε φορά που την αντιλαμβάνεσαι.

Και το λέω αυτό γιατί μιλάμε για τον σταθμό που εξακολουθεί να προβάλλει σε επανάληψη τις θεατρικές παραστάσεις του Σεφερλή (λες και δεν μας έφταναν οι σειρές του), στις οποίες οι γκέι υπάρχουμε ως γελοίες καρικατούρες.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!