Απείλησε με θάνατο και έδειρε γκέι εργαζόμενό του για τα παπούτσια του

14/10/2020
από
σερβιτόρος, μήνυση

Ο Michael Abenante, γκέι εργαζόμενος σερβιτόρος στο Emilio’s Pizzeria & Ristorante στο Long Island της Νέας Υόρκης, έκανε μήνυση εναντίον του πρώην αφεντικού του, Emilio Branchinelli για λεκτική κακοποίηση και σωματική παρενόχληση, που υπέστη, ενώ εργαζόταν στο εστιατόριο.

Ο Abenante ισχυρίζεται στη μήνυση ότι οι υπάλληλοι του εστιατορίου τον χλευάζουν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, του δίνουν χαστουκάκια στους γλουτούς και αναφέρονται στο πρόσωπό του χρησιμοποιώντας ομοφοβικές βρισιές. Ο Abenante ισχυρίζεται ακόμη ότι διαμαρτυρήθηκε πολλές φορές για τη μεταχείριση που είχε δεχτεί από τους συναδέλφους του, αλλά ο Branchinelli δεν ανέλαβε ποτέ δράση.

Τα πράγματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2019, όταν ο Abenante φορούσε ένα ζευγάρι μαύρα πάνινα παπούτσια Converse για να δουλέψει. Αυτό, σύμφωνα με τον πρώην σερβιτόρο, πυροδότησε μια βίαιη διαμάχη του ίδιου με το αφεντικό του.

Το θέαμα των πάνινων παπουτσιών εξοργίστηκε τόσο πολύ τον Branchinelli, που του φώναξε «βρες άλλη δουλειά» και τον διέταξε να πάει να αγοράσει ένα άλλο ζευγάρι παπούτσια. Όταν ο γκέι εργαζόμενος σερβιτόρος επέστρεψε, ο Branchinelli συνέχισε να τον του επιτίθεται.

*** Προσοχή ακολουθεί ομοφοβικό λεξιλόγιο του φερόμενου ως δράστη.

*** «Φαίνεσαι σαν γαμ…νος ομοφυλόφιλος ορειβάτης, είσαι γαμ…να ηλίθιος;» Ο Branchenielli φέρεται να ουρλιάζει: «Εσύ και το μουν… η μητέρα σου και οι δύο θα έπρεπε να πεθάνετε όταν ξεπεταχτήκατε!»

Στη συνέχεια, το αφεντικό άρπαξε και πέταξε τον υπάλληλό του έξω από το εστιατόριο, φωνάζοντας περισσότερες ομοφοβικές προσβολές, όπως «Γαμ…. πουσ……, θα σε σκοτώσω» . Φέρεται επίσης ότι χτύπησε τον Abenante στο στόμα τόσο σκληρά, που του έσπασε ένα δόντι. ***

Η μήνυση του Abenante αναφέρεται στον Branchinelli για παραβιάσεις πολιτικών δικαιωμάτων, διακρίσεις και για παρενόχληση. Μια άλλη πρώην υπάλληλος, η Sabrina Kozminsky, προσχώρησε, επίσης, στη μήνυση του Michael Abenante, ισχυριζόμενη ότι υπέστη η ίδια σεξουαλική παρενόχληση, ενώ βρισκόταν στη δουλειά.
Δες και αυτό!