Απαράδεκτη απάντηση καθηγήτριας Γυμνασίου: «Δεν μετράω την εργασία σου γιατί δεν υποστηρίζω λούγκρες»

1
3407
Την ακραία ομοφοβική συμπεριφορά μιας καθηγήτριας θέλησε να καταγγείλει η μητέρα μιας μαθήτριας της Γ’ Γυμνασίου.

Η B. μάλιστα ανέβασε το περιστατικό που βίωσε η κόρη της στον λογαριασμό της στο Facebook. Σύμφωνα με την ανάρτηση, η συγκεκριμένη καθηγήτρια ανακοίνωσε στην τάξη ότι θα γράψουν διαγώνισμα στο μάθημα της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν μια εργασία ελεύθερου θέματος, για επιπλέον βαθμό.

«Η κόρη μου, ούσα ευαισθητοποιημένη με αρκετά κοινωνικά προβλήματα αποφασίζει να κάνει εργασία σχετικά με τρία από αυτά, τα οποία την έχουν προβληματίσει κατά τη διάρκεια της εφηβείας της πάρα πολύ: Σεξισμός, Ομοφοβία, Πείνα», αναφέρει η μητέρα στην ανάρτησή της. «Αφιερώνει χρόνο, ψάχνει πηγές και κάνει αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Το παρουσιάζει, περήφανα, την ώρα του μαθήματος για να πάρει την εξής ανεκδιήγητη απάντηση από την “καθηγήτρια” της: “Δεν μετράω την εργασία σου γιατί ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΛΟΥΓΚΡΕΣ”, τονίζοντας πως δεν κοιτάει τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει γράψει και μένει μόνο στην ομοφοβία. Αυτή η γυναίκα μπαίνει στην τάξη των παιδιών 3 (τρεις) φορές την εβδομάδα».

Η Β. αναφέρει ότι έχει ήδη καταγγείλει στον διευθυντή του σχολείου και στην υπεύθυνη σχολικής ζωής τη συγκεκριμένη καθηγήτρια για προβολή απαράδεκτων βίντεο στην τάξη.
Προφανώς όμως, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται πως δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα,

«Ευτυχώς το παιδί μου αποφοιτά φέτος από το συγκεκριμένο σχολείο. Η εν λόγω “καθηγήτρια” όμως θα έχει τις ψυχές πολλών παιδιών στα χέρια της τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι από καρδιάς να μην πέσει στα χέρια της καμιά ΛΟΥΓΚΡΑ!!

Υ.Γ. Ευχαριστώ επίσης για τις νέες λέξεις που μαθαίνουν στο σχολείο. Η κόρη μου και κάποια άλλα παιδιά ΔΕΝ ήξεραν την έννοια της συγκεκριμένης λέξης!!!!!», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η εκπαίδευση και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι άμεσες προτεραιότητες μιας δημοκρατικής χώρας.

Comments are closed.