Απάντηση Φοιτητών στην τρανσφοβική επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών

05/04/2023
από
«Δίνουμε το στίγμα μας και λέμε ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους συμβάντα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στα Πανεπιστήμια».

Το Δίκτυο Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών απάντησε δυναμικά στην ομάδα φοιτητών που επιτέθηκε σε τρανς άτομο, προκαλώντας του χτυπήματα με κλωτσιές και γροθιές.

«Καταγγέλλουμε αυτή την απρόκλητη επίθεση εναντίον του συμφοιτητ@ μας και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανεχόμαστε ομάδες φοιτητών που επιτίθενται σε συμφοιτητές μας!», τονίζει το Δίκτυο. Συνεχίζουν λέγοντας ότι τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο, πόσο μάλλον όταν η πλειοψηφία των φοιτητών είναι δημοκρατική και προοδευτική.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δικτύου Φοιτητών αναφέρει:

«Δυστυχώς τα περιστατικά βίας εντός του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζονται. Συμφοιτητ@ μας δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση από μια ομάδα “νταήδων” φοιτητών οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και του πέταξαν μπογιές. Καταγγέλλουμε αυτή την απρόκλητη επίθεση εναντίον του συμφοιτητ@ μας και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανεχόμαστε ομάδες φοιτητών που επιτίθενται σε συμφοιτητές μας!

Δίνουμε το στίγμα μας και λέμε ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους συμβάντα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στα Πανεπιστήμια όπου η πλειοψηφία των φοιτητών είναι δημοκρατική και προοδευτική και αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να είναι στα πανεπιστήμια, δεν χωράνε στις σχολές μας και θα απομονωθούν.

Ως ΔΙΚΤΥΟ διεκδικούμε:

-Ένα ανοιχτό, συμπεριληπτικό και αλληλέγγυο Πανεπιστήμιο χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και φραγμούς.

-Την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αυταρχικής και ρατσιστικής λογικής της.

-Έναν κόσμο όπου οι διακρίσεις, η Ομοφοβία , η τρανσφοβία , ο Μισαναπηρισμός, η Τσιγγανοφοβία, η πατριαρχία, η Ξενοφοβία, η Ισλαμοφοβία και οποιαδήποτε μορφή διάκρισης, καταπίεσης και ρατσισμού θα εκλείψουν μια για πάντα, από αυτόν αλλά και από τα Πανεπιστήμια».
Δες και αυτό!