Η Ιαπωνία απαγόρευσε στις γυναίκες να φορούν γυαλιά στο χώρο εργασίας. Ορισμένες από τις εταιρείες της χώρας έχουν ζητήσει από τις εργαζόμενες γυναίκες να αφαιρέσουν τα γυαλιά μυωπίας τους – όπως αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, που έδειξε ότι οι επιχειρήσεις επέβαλαν την απαγόρευση.

Απαγόρευση σε εργαζόμενες γυναίκες να φορούν γυαλιά μυωπίας
Απαγόρευση σε εργαζόμενες γυναίκες να φορούν γυαλιά μυωπίας

Οι λόγοι πίσω από την απαγόρευση διέφεραν από επιχείρηση σε επιχείρηση με τις αεροπορικές εταιρείες να ισχυρίζονται, ότι πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας, ενώ στις βοηθούς καταστημάτων δόθηκε η εξήγηση ότι τα γυαλιά δίνουν μία «κρύα εντύπωση» . Ωστόσο, η ίδια απαγόρευση δεν επεκτάθηκε στους άνδρες εργαζόμενους στις ίδιες εταιρείες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μία καμπάνια στα social media ξεκίνησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας με το hashtag #GlassesAreForbidden. Αναφέρεται ότι καμία γυναίκα δε θα πρέπει να δυσκολεύεται με την όρασή της, ειδικά όταν για τους άνδρες δεν ισχύει το ίδιο.

Δυστυχώς, αυτή η γελοία απαγόρευση δεν είναι η πρώτη. Νωρίτερα φέτος στην Ιαπωνία, είδαμε τον κανόνα, που απαιτεί οι γυναίκες να φορούν ψηλά τακούνια στην εργασία τους. Το κίνημα #KuToo παλεύει ακόμη για να ξεπεράσει τον κώδικα αμφίεσης στην εργασία.